Img 1043

Wizladies tar andra raka segern!

Publicerad 2021-10-13 12:44
245166996 2113872702084244 8537911896495817306 n
I förra söndagen begav sig Wizladies till Valhalla A för match mot Guldheden. Ett Guldheden som förlorat sin premiär mot Stenungsund mot ett Wizladies som körde över Burås i sin premiär. Till slut skrev siffrorna till 2-6 efter en hård fajt på ett undermåligt underlag. Vi har analysen och Trollstavsligan efter matchen.

Wizladies kom till den andra seriematchen fyllda med självförtroende efter den dominanta segern borta mot Burås i premiären. 13-3 mot ett Burås som är erkänt bra på att hålla ner siffrorna var imponerande. Nu stod dock Guldheden för motståndet som förlorade sin premiär mot Stenungsund med uddamålet. Förra säsongen hann man också mötas och då blev det storseger för Wizladies där man på bortaplan i just Valhalla A vann sin match med 11-0. Men årets drabbning skulle bli allt annat än en klar storseger.

Redan innan matchen så hade Wizladies två avbräck, i form utav Malin Damgren (bortrest) och Emma Holmberg (sjuk). Två byten in gick även lagkapten Felicia Andersson av pga. skada. Men med tongivande spelare borta finns det plats och möjlighet för andra att kliva fram, och som Olivia Adler klev fram. Redan efter 2:46 i första perioden gör Adler sitt första mål för matchen genom assist av Amanda Ohldin, också det enda målet för perioden. Guldheden gör sen chockartat 1-1 i början av andra, innan Adler återigen är i centrum då hon assisterar Mira Lindbäck till 1-2. Noterbart är att detta är Miras första mål i A-lagströjan (född 2005), något vi alla var överlyckliga att se. Men lika oförväntat som 1-1 så gör Guldheden igen direkt efter 2-2. Resultatet står sig sedan hela vägen till 17:32 på matchuret då Wizladies får ett frislag framför mål. Vem annars om inte Olivia Adler kliver fram igen och sprätter upp bollen stenhårt i krysset efter passning av Vendela Berndtsson. Wizladies gör 3 mål första två perioderna där Adler gör 2 mål och 1 assist.

Tredje perioden så tar dock Wizladies äntligen tag ordentligt i matchen, då man gör 2-4 via Ida Öjteg (assist Jolin Garcia), 2-5 via Jolin Garica (assist Isabella Fröberg) och 2-6 via Amanda Ohldin (assist Emma Altbrink). Att nämna är också Amanda Thors fina insats i målet, där hon verkligen stänger igen matchen när Wizladies behövde det som mest.

Efter matchen kan man klart konstatera att Guldheden kommer bli ett problem för många lag i serien när matcherna spelas i just Valhalla A. Det var noterbart nästan omöjligt att kunna spela den innebandy som man så framgångsrikt spelat i den första matchen mot Burås då bollen verkligen levde sitt egna liv på Valhallas parkett. Med facit i hand blir då segern minst lika viktig och tydlig som den första, då Wizladies återigen äger bollen i princip hela matchen och där Guldheden får fokusera på att försvara byte efter byte.

På lördag väntar nu ett nytt motstånd för Wizladies, i form utav FBC Vinga. Ett lag man aldrig mött i seriesammanhang, så det kommer förväntas bli en mycket spännande och händelserik match. Denna match spelas (som skönt är) hemma i Qvisthallen. #vamoswizards #blackatheart