Wizladies körde över Burås i premiären

Publicerad 2021-10-03 14:07
Wizladies3
Ett taggat FBC Partille kom ut till premiärspel i hemmaborgen Quisthallen och man gav inte Burås någon chans att komma in i matchen. Till slut skrevs siffrorna till hela 13-3 efter en stundvis strålande laginsats. Vi har kommentarerna, analysen och Trollstavsligan efter matchen.

Wizladies fick ett snöpligt avbrott på förra säsongens jakt på ett Allsvenskt avancemang efter en strålande inledning. Nu är laget tillbaks igen och med besked. Man inledde seriespelet med spel mot luriga Burås som har en del erfarna spelare och om de får matcherna dit de vill kan bli knepiga för väldigt många lag i serien. Wizladies gav de dock inte en minsta lilla chans. Efter arton minuter av den första akten var ledningen redan framme vid hela 5-0 som frukten av en hög tuff press och snygga snabba kombinationer där Burås syntes märkbart tagna. Innan perioden är slut styrs dock 1-5 in och gästerna får lite syre lagom till periodvilan.

Spelbilden fortsätter även i den andra perioden där Wizladies kan ta sig fram till 8-1 innan gästerna tröstmålar fram till periodvilan med 2-8. Burås rycker upp sig något i den akten men det är också alltid svårt att hålla samma intensitet i tre perioder. Matchen slutar till slut alltså med vinst 13-3 och för att vara helt ärlig kändes siffrorna till och med i underkant. Tränare Sebastian Idehed är också märkbart nöjd med premiären.

"- Känslan är mycket god! Härligt att vara igång och härlig premiärseger. Det var lite ovisst med hur Burås skulle ställa upp, vi hade ingen koll på hur dem kört på försäsongen. Men vi misstänkte att vi skulle ha mycket boll och skapa många lägen, vilket vi också gjorde. Härligt att vi gör så många mål på Burås som är erkänt bra att hålla ner siffrorna, mycket positivt att ta med sig."

Unga talangen och egna produkten Isabella Fröberg svarade för fyra mål, extra noterbart då hon inte tidigare gjort sig mest känd för att vara en sniper men i år ser hon sylvass ut i en annars närmast briljant förstafemma som svarade för hela åtta av lagets tretton mål denna afton. Lagkapten Felicia Andersson svarade för fem poäng och leder offensiven med att styra och ställa i uppspelen och avgörande passningar. Främst minns man 3-0 då hon i princip gör hela Buråsförsvaret själv och sprätter upp bollen i nättaket. Ursnyggt. Nämnas skall även det nykomponerade backparet Karin Backlund - Agnes Berglund som ser jättespännande ut.

Sebastians tränarkollega Thomas Backlund var också han nöjd med insatsen.

- "Vi är i gång, och vi kom igång på ett väldigt bra sätt. Det var efterlängtat efter ett väldigt långt uppehåll, vi spelade med glädje och vilja. Alla femton bidrar i spelet, Lisa har inte sin svettigaste match i mål vilket kan vara svårt men hon gör det bra med. Mycket fungerade bra, även när det blev en annan typ av match än träningsmatcherna."

Detta är också helt riktigt en verklig laginsats där vi har tre hela formationer som presterar i båda riktningar i banan. Men framförallt minns man den höga intensiteten. Laget syntes redan spela med Allsvenskt tempo något som kan bli avgörande framöver. Tyngden, fysiken och glädjen i laget imponerar och lovar mera.

En annan duktig spelare för dagen, Malin Damgren, hade sin syn klar direkt efter matchen.

- "En riktigt bra känsla, skönt att vi fick utdelning för vårt hårda slit under försäsongen och att vi som lag kan visa våra grymma kunskaper genom att alla tre femmor presterar, kul att äntligen vara igång igen."

I nästa omgång väntar ett annat lag från "Citykärnan" - Guldhedens IK på bortaplan. En av dagens förgrundsfigurer Isabella Fröberg tycker till inför den bataljen.

- "Med denna vinsten i bagaget är det en go känsla i hela laget och det kommer bli en rolig träningsvecka med fortsatt högt tempo. Guldheden nästa helg blir ännu en rolig match där vi ska gå in och spela riktigt bra innebandy."

Kul att nu säsongen har börjat och att det ser ut som om vi skall kunna få spela igenom densamma. Vi kan verkligen rekommendera alla att komma och stötta tjejerna framöver. Ni kommer definitivt dras med av deras energi och viilja. #vamoswizards #blackatheart

Trollstavar:

5: Felicia Andersson
4: Isabella Fröberg
3: Karin Backlund
2: Agnes Berglund
1: Emma Altbrink

Men extra plus till hela laget. Idag var det svårt att hitta "bara fem".


Md wizladies1
Md wizladies2
Md wizladies4
Md wizladies5
Md wizladies6
Md wizladies7
Md fbc partille p transparent 400x400
Md nordic wellness
Md unihoc
Md bmw logo
Md intersport
Md 140610 stiftelsen dunross
Md sspibs
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md js partille badge
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md sargdekal ilovepizza
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub