Img 1043

Wizladies dominerar på hemmaplan!

Publicerad 2021-10-17 10:30
245487852 272178404914194 1334042056390790756 n
Seriens tredje omgång spelades återigen hemma i Quisthallen efter förra veckans besök i Valhalla A. Nytt motstånd i FBC Vinga stod för matchen, och Wizladies skulle återigen visa att man kommer bli fruktansvärt svåra att slå på hemmaplan.

Wizladies tog kommandot direkt i inledning av matchen där samtliga 3 femmors första byten var otroligt nära på att resultera i mål. Högt tempo direkt gjorde att man redan lyckats göra fem byten inom 3 minuter, och andra femman för dagen lyckades göra det första av 12 mål 03:02 genom Mira Lindbäck med assist från Jolin Garcia. Men det var inte slut där, nästkommande två byten för samma femma resulterade i ytterligare två mål, båda signerade Moa Starkenberg med assister av Jolin Garcia och Vendela Berndtsson. Wizladies ångade på och 4-0 låg runt hörnet i varenda byte, men lite likt matchen senast mot Guldheden så blir det omvänt och två snabba mål av FBC Vinga. 3-2 till Wizladies efter 15:32 in i första perioden skulle nog inte många tro på med tanke på hur matchbilden såg ut. Otroligt skönt var det då 18:32 när dagens målvakt (och födelsebarn) Amanda Thors mycket kvikt gjorde ett långt utkast till Ida Öjteg som med dagens (om inte säsongens) vackraste dragningar både skickade upp backen och målvakten hos FBC Vinga för att köpa korv med bröd. Ja klyschigt kan man kalla det, men göra om dem dragningarna gör man då inte i första hand! Första perioden slutar i 4-2 till Wizladies.

Andra perioden är nästan ännu mer dominant från Wizladies, där perioden slutar i förkrossande 16-2 i skott på mål, där också lägga till en 5-6 ramträffar. Mer än 90 % bollinnehav i andra perioden vore att underdriva. Men flytet fanns inte där, och i kombination med ett par magiska räddningar av Vingas målvakt (som trots 12 insläppta gjorde en hedersam insats) så slutar perioden, smått otroligt, bara 1-0 till Wizladies genom mål av Alice Gunnarsson (assist Olivia Adler).

Det är ovanligt att man ser så många bra och klara chanser genom stundtals utsökt spel inte resultera i fler mål. Noterbart är att första femman som vanligtvis producerar kontinuerligt över alla perioder fortfarande inte lyckats spräcka måltorkan för dagen, trots att man byte efter byte i hela matchen varit extremt nära att göra det förlösande målet.

Men om utdelningen inte kom i 2a perioden, så gjorde det äntligen så i den 3e perioden. 5-2 efter 2 perioder blir 12-3 efter 3 perioder. Wizladies gör inga ändringar i formationer eller femmor under matchen, och till slut så orkar inte Vinga stå pall längre. Redan 02:26 gör Wizladies första målet för perioden genom Vendela Berndtsson (assist Mira Lindbäck). Wizladies gör sedan 7-1 & 8-1 (målskyttar Ida Öjteg och Mira Lindbäck) innan dagens första femma äntligen får vara med i målprotokollet, detta genom Felicia Andersson och assist Saga-Maja Andersson. Saga-Maja som till vardags spelar i Allsvenskan Södra för storsatsande Storvreta, men ibland kommer finnas med i truppen även för Wizladies. Vinga tar sedan Time-out, men till föga nytta då Isabella Fröberg gör sitt första mål för matchen, och första femmans andra mål i rad. Vinga gör sedan ett tröstmål innan Partille avslutar matchen med två snygga mål från Olivia Adler (ass Amanda Ohldin) och Saga-Maja Andersson (Ass Agnes Berglund). Sista perioden slutar således 7-1 till Wizladies favör, och matchen 12-3. Ett resultat och en vinst med 9 bollar, där man efteråt ändå kände att det var med mersmak. Så många lägen man lyckas skapa trots att Vinga spelade ett mycket lågt försvarsspel mestadels av matchen är imponerande. #vamoswizards

Tre saker att ta med sig från matchen:

1. Snacka om bredd i truppen! Tre starka namn i Sara Olsson, Malin Damgren & Emma Holmberg borta men ändå seger med 12-3. Alla femmor bidrar (Första femman 3 mål, Andra femman 5 mål och Tredje femman 4 mål) och många spelare gör poäng. Idag var det många som kunde komma med i Trollstavsligan, otroligt svårt att välja bara 5.

2. Quisthallen = Årets mardrömshall? Är det något lag som kommer kunna ta poäng av Wizladies när man spelar hemma i borgen? Det ser onekligen helt dominant ut efter dem inledande två hemmamatcherna.

3. Alla poäng kommer bli viktiga. Som serien utvecklar sig så verkar det vara tydligt att Partille, Lerum, Backadalen och Zenith är starka. Gäller att inte tappa viktiga poäng i någon match om det ska bli serieseger & kval till Allsvenskan.