Wpss 2020

Uppdaterad information om träningar!

Publicerad 2020-03-15 22:49
Partille IBS/FBC Partille har idag haft ledarmöte för att diskutera beslut, direktiv och annat kring COVID-19 situationen och vår verksamhet. Sportchefen ledde mötet och specifikt har frågan om träningar varit uppe och efter detta möte har idag styrelsen fattat ett beslut.

Partille IBS/FBC Partille har idag haft ett ledarmöte med en tränare från respektive grupp. Ett mycket bra möte på en timme där vi redogjort för de direktiv och rekommendationer som getts från Folkhälsomyndigheten och våra förbund Svenska IBF samt Västsvenska IBF med anledning av COVID-19. Därefter har vi specifikt diskuterat för och nackdelar med att öppna eller stänga våra träningar för våra träningsgrupper. Mötet har varit rådgivande och för att skapa en känsla av förståelse för läge och beslut. Styrelsen äger sedan beslutsrätten vilket alla har ansett bra och rimligt.

Folkhälsomyndigheten har sedan tidigare beslutat att:

"Allmänna sammankomster med mer än 500 personer bör tills vidare inte få hållas"

Syftet med förslaget är att förhindra tillfällen då ett stort antal människor kommer från olika delar av landet, och kanske också från omvärlden, och samlas på en och samma plats. Det gäller alltså exempelvis stora idrottsevenemang, stora konserter, mässor och konferenser.

Ett sådant beslut från regeringen bör omprövas kontinuerligt i samråd med Folkhälsomyndigheten, och inte gälla längre än nödvändigt

Svenska Innebandyförbundet låter meddela på sin hemsida idag 15:e mars kl. 16.06 avseende träningar att:

På Folkhälsomyndighetens senaste presskonferens under fredagen 13/3 betonade Johan Carlson, generaldirektör, bland mycket annat detta:

"Det finns ingen anledning att ställa in små evenemang, som handbollsträning med 10-15 personer, eller promenader med barn. Där har vi inte de stora riskerna. Tvärtom är det viktigt att aktiviteter för hälsan pågår. Att förlama samhället på aktiviteter tjänar inte syftet."

Partille IBS/FBC Partilles styrelse beslutar:

Med anledning av rekommendation från Folkhälsomyndigheten beslutar Partille IBS/FBC Partille att medge träningsgrupper i vår verksamhet att få träna. Detta gäller så länge annat direktiv inte kommer som att t ex skolan stänger. Ett förtydligande är dock att vi vill att föräldrar ej sitter på träningarna utan att under träningspassen skall enbart spelare och ledare vara på spelplanen eller läktaren. Föräldrar får lämna och hämta barnen men i övrigt inte vara i anläggningen. Detta för att minimera smittorisk och antalet personer i närheten. Vidare kommer vi att tillse att god hygien finns såsom t ex att alla tvättar händerna innan träningen och att träningsvästar alltid är tvättade till träningspasset. Fortsatt gäller att alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas att avstå sociala kontakter och att gå till träningen. Fortsatt är det självklart individens eget val om man vill träna om man är frisk. Vi har fortsatt full förståelse för oliktänkare avseende varje individ och olika förutsättningar,

Träningarna öppnas igen som tidigast Tisdag 17/3 kl. 08.00.

Beslut kan när som helst omprövas med anledning av hur COVID-19 situationen utvecklar sig.

Svenska Innebandyförbundets COVID-19 riktlinjer

Folkhälsomyndighetens samlade information om COVID-19

Krisinformation från Svenska myndigheter

Md nordic wellness
Md unihoc
Md heras
Md bmw logo
Md intersport
Md 140610 stiftelsen dunross
Md sspibs
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md js partille badge
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md sargdekal ilovepizza
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub