Unik satsning på talanger i Wizards!

Publicerad 2017-05-11 17:28
Portha lla
Porthälla IBS kommer nästa säsong att byta skepnad och det blir ett ungt, talangfullt lag som kommer till spel i division 1 med en mycket kompetent ledarstab. Martin Björklund berättar mera för oss om laget och konceptet.

Dom senaste säsongerna har Porthällas herrar, det så kallade "Projektet", bestått av idel gamla storspelare. Resultatmässigt har det kanske gått över förväntan då man den gångna säsongen spelade upp laget i div 1. Efter diskussioner med spelare och ledare har Partille/Porthälla kommit fram till att "Projektet" inte fortsätter i Porthälla. Däremot startar ett nytt projekt, ett projekt för framtiden!-

- I och med situationen som uppstått där vi faktiskt står med två lag i samma div 1-serie hamnade vi i en märklig situation. Nu tar vi tillfället i akt och gör något unikt, vi gör en ordentlig satsning inför framtiden. Porthälla kommer nästa säsong spelas av vårt JAS-lag, förmedlar Sportchefen Martin Björklund.

Vara talangfulla killar födda 99, 00 och 01 kommer förutom spel i div 1 även spela Serie 1 i Pantamera (tillsammans med våra yngre förmågor) och JAS, där målet är inställt på Innebandyfesten. Få föreningar som kan erbjuda tryggheten i en grupp i samma åldrar (99-01), spel på div 1 nivå (utveckling) för att sedan prestera i JAS kommande säsong.

- Få, om några, föreningar har den här unika möjligheten att utveckla sina talanger som vi har. Det kommer vara en stor trupp där alla kommer ha extremt goda möjligheter till utveckling med den värdefulla erfarenhet som seniorspel på elitnivå och med tanke på att vi ställer u i tre serier kommer ALLA få speltid, vidareutvecklar Björklund.

Gruppen har haft uppstart där sportchef Martin Björklund presenterat ledarstaben och målsättningen för spelartruppen. Spelartruppen är ännu ej stängd och arbete för att hitta de sista pusselbitarna pågår.

Ledarstab:

Urban Jansson – Huvudansvarig
Jonas Elftrand – Ass. tränare
Robert Boden – Ass. tränare
Martin Dehnberg – Mv ansvarig
Jimmy Jonsson – Fys, rehab
Tommy Alvfén – Fys, rehab
Mats Törn – Lagledare
Johnny Hultin - Lagledare

- När det gäller målsättningen är huvudfokus för mig att fostra framtida seniorspelare för Partilles herrar. Här har innebandyn runt om i Sverige misslyckats fatalt dom senaste åren. Alldeles för många unga talanger har försvunnit på vägen i jakten på JAS-guldet. Här gör vi nu en ordentlig satsning där vi ger fantastiska förutsättningar för denna grupp att på sikt kunna bli riktigt duktiga seniorspelare samtidigt som deras klara målsättning på vägen är JAS och Innebandyfesten. Med Urban och övriga i ledarstaben vågar jag dessutom påstå att dom här talangerna har bästa möjliga förutsättningar. Jag har ett oerhört stort förtroende för Urban och hans stab, tillsamman hoppas vi kunna leverera många framtida storspelare och förhoppningsvis kan vi krydda det bra resultat i JAS, avslutar sportchef Björklund.

Md fbc partille p transparent 400x400
Md lokalpressen logga
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Md novon el logga
Md img 5636
Md 1630072790746 amhult bygg och kakel logga final faktura
Md download
Md img 6680
Md bildit
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub