R tt header

Thomas Backlund blir ny assisterande tränare hos Wizladies!

Publicerad 2021-07-13 13:56
Thomas
Igår blev det klart att Thomas Backlund blir den nya assisterande tränaren hos Wizladies! Thomas kommer senast från Allsvenska Lindome IBK och kommer bli ett mycket bra tillskott i den redan befintliga ledarstaben. Vi tog oss ett kort snack med Thomas...

Varmt välkommen till FBC Partille! Hur känns och vad är dina första intryck av FBC Partille Dam?

- Tack. Det känns för egen del som något helt nytt och annorlunda. Jag har sett många av spelarna i olika juniorlag genom åren och sedan mött damlaget från motståndarbänken. Ett lag med en tydlig idé, bra fart på fötter och boll som utifrån sett verkar gilla att spela bra innebandy ihop med bra lagkänsla. Ser fram mot att träffa truppen "på riktigt".

Vem är Thomas Backlund och vad har du för bakgrund?

- 48 år, bor i Jonsered med sambo och två numer ganska stora barn, 17 och 19 år. Började när det gäller ledarskap inom innebandy en gång i Partille med det som skulle bli F02 ihop med andra föräldrar, men det var riktigt tidigt innan helplan och seriespel. Efter några år med handboll i fokus så kom jag tillbaka in i en ledarroll inom innebandy via f.d. Pixbo F02 och bytte sedan till Lindome IBK. I Lindome har jag under åren jobbat som tränare för DJ17 JAS, div1 Dam och i min senaste roll har jag varit lagledare i Allsvenskan Dam.

Vad hoppas du komma in med för mål, tankar och idéer?

- Mycket är ju på plats från Sebastian och övriga, det handlar om att förfina hela tiden inom de ramarna. Kan man bli bättre på teknikmomenten får man fler lösningar i spel med boll, stärker man fysen ytterligare blir det jobbigare för motståndarna att äga boll. Jag hoppas och tänker att ett nytt ansikte, och det jag tar med mig i form av erfarenheter fyller på med energi och ger möjligheter ovanpå den väl lagda grunden. Laget visade redan förra året vad man kan, det ska vi stärka ytterligare så att detta blir den säsong alla vill ha och att resultatet till våren är lika med målen vi sätter.

Tack för dina svar, och återigen varmt välkommen!

- Tack!


Huvudtränare Sebastian idehed om att Thomas nu ansluter till ledarstaben

Direkt under vårt första möte tillsammans så kände man att Thomas skulle vara ett mycket bra tillskott till ledarstaben. Erfarenhet från flera klubbar och senast från Lindome som varit mycket framgångsrika på damsidan är alltid något som kan nyttjas. Sen hade vi också ett mycket likt sätt att se på statistik, videoanalyser och innebandyteori vilket alltid underlättar. Med Thomas med på tåget kan vi nu äntligen blicka fram mot nästa säsong, men först att få spela träningsmatcher och se hur vi kan stå oss i Svenska Cupen. Något vi alla längtar och har längtat länge efter!

Md fbc partille p transparent 400x400
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md sspibs
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md js partille badge
Md serneke
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md sargdekal ilovepizza
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub