Img 1043

Storseger mot IBK Lund Elit

Publicerad 2021-10-03 21:34
William
Herrlaget svarade för en väldigt genuin insats ikväll när man i Skåne inkasserade en imponerande 7-2 vinst mot topptippade IBK Lund Elit. Tobias Jernsand gjorde debut i målet och briljerade samtidigt som unge William Andersson fick chansen i förstafemman och gjorde två mål när han ersatte skadade stjärnan Daniel Karlander.

IBK Lund Elit är en av förhandsfavoriterna och en förening med hög svansförening och ambitioner. Precis som vi har. I premiären gjorde man processen kort med ett annat topplag. Varla IBK besegrades med klara 9-5 på bortaplan. På försäsongen har man även slagit tillbaks Allsvenska Warberg klart så inte tu tal om att här finns kvalitet så det räcker och blir över. Som lök på laxen fick Daniel Karlander stå över matchen pga av övre kroppskada. Vi hoppas ha Danne med i träning andra halvan av nästa vecka och till matchen mot Olofström. I hans ställe gick 17-årige talangen William Andersson in och så som han gjorde det. Den egna produkten svarade för två kassar och stundtals väldigt fint spel.

- "Jättekul att få chansen i förstakedjan och få spela med Linus Gustafsson och Rikard Eriksson säger William själv"

Rikards betydelse för formationen kan ej överdrivas. Han gör sällan ett dåligt byte och är så där underbart stabil mest hela tiden och gör det jobb som behövs helt enkelt. Tränaren Peter Stenberg utvecklar.

- "Rikard håller ihop hela femman så även när de i första perioden har det lite kämpigt så bär han upp formationen och ser till att det inte faller igenom och ger de unga killarna tid att växa in i matchen för att till slut vara riktigt vassa"

Förutom William spelade även en 04a till i förstakedjan, Tobias Törn gick ned på backen tillsammans med Tobias Melkersson. Tobbe spelade bra och växte allt mer som matchen led.

Första perioden rycktes sönder för Trollkarlar via två box-play där skåningarna kan näta på det första medan vi stänger ned det andra. Kanske att utvisningen på Erik Ström för slag var väl billig men annars inte mycket att säga om då vi andra halvan av perioden inte spelar bra alls. Lund leder rättvisande efter en period. Tränaren Peter Hugosson ger sin syn på första akten.

- "Första halvan av perran är vi tighta och skapar en del bra lägen men andra halvan går vi ned oss och blir straffade via spel i numerärt underläge. Vi snackade ihop oss i paus och kom ut mycket bättre till den andra".

Andra perioden är briljant. Partille tar över matchen och även om Jernsand gör en fin insats i målet så skapas en hel del chanser. Perioden vinns med klara och rättvisande 3-0 efter mål av William Andersson, Jacob Holm och Jonatan Törn. I den tredje perioden fortsätter det att rinna på och Skåningarna straffas hårt då vi tar oss fram till en 7-1 ledning efter mål av fem olika målskyttar. Jacob Holm, Johan Främberg, William Andersson, Emil Strömberg och Linus Gustafson. Det vittnar om vilken bredd laget har men samtidigt också en tydlig spets.

Peter Stenberg utvecklar vidare

- "Gott att vinna och bärga alla poängen. En insats där vi växer in i matchen och defensiven är nyckeln till segern. Samtliga killar sliter hårt för laget och när vi gör det är vi väldigt svåra att ta poäng utav. Bra att vi kan vinna matcher på olika sätt och en go bortaseger"

Tobias Jernsand gjorde debut i kassen efter inte spelat på nästa två säsonger och med blott en träningsvecka bakom sig. Men vilken premiär han gör. Han ger laget lugn och ro och släpper inga billiga bakom sig. Visar direkt klass och tar för sig verbalt och fysiskt på planen. Tobbe utveckar själv matchen och sin egen situation och prestation.

- "Skönt att ha comebacken avklarad och riktigt skönt med vinst och tre poäng. Vi gör en fin match där gubbarna gör det lätt för mig där bak. Lite ringrostigt var man allt men det kändes ändå bättre än förväntat. Nu gasar vi mot fler vinster framöver."

Segern gör att vi kliver upp på kvalplats till Allsvenskan med en match mindre spelat. Nästa helg väntar Olofström hemma. Missa inte den.

Who is hot:
1: Lagarbetet. Från målvakt och igenom hela laget gjordes en väldigt stabil arbetsinsats. När den sitter är vi oerhört tuffa att möta.
2: Ungdomarna. På dagens laguppställning fanns två 17-åringar och två 16-åringar med. Framtiden ser väldigt ljus ut. Kul.
3: Comebacken i målet. Tobbes aura smittade av sig på hela laget och det kändes allt annat än ringrostig.

Who is not:
1: Tydligen råder stor domarbrist. Akutåtgärder skall tillsättas och okvalificerade domare skall få döma högre upp. Förbundet har mailat ut att lördagsmatcher skall flyttas till söndagar. Känslan är som vanligt att det är Kalkon. Hoppas man slipper matchändringsavgift för alla dessa matcher... Dessutom lite märkligt att de enda som faktiskt har riktigt bra betalt är de som lägger av under en pandemi. Intresset saknas uppenbarligen och krisen inom Svensk domarkår verkar vara stor. Det har man sett komma länge varför finns ingen förberedelse? Dags att jobba med talangutveckling och hitta fler som vill utvecklas som idrottsmän. Samtidigt får man vara tacksam för de som ändå kör på. Kanske skall man ta upp karriären.