Herr 4

Stark vinst borta mot Hovslätt

Publicerad 2023-01-30 17:58
Hovsla tt
Vårt Herr A-lag tog en meriterande vinst borta mot Hovslätt med 8-6. I och med vinsten klättrar vi upp på en mycket överraskande fjärde- och kvalplats till Svenska Superligan. Att dessutom fem spelare födda 2005 gjorde avtryck på planen var kul att se och lovar mer för framtiden.

Det var nog mer än en som höjde på ögonbryna när Firma Carlsson/Jonasson skickade ut en femma bestående av Linus Järrebring, Liam Aruvald, Arvid Pölder, Leo Hammarstedt och evige universalspelaren Jonatan Törn. Matchades dessutom oftast mot Hovslätts förstaformation bestående av mycket SSL-rutin. När de så redan i matchens tredje minut kan vända spelet och sätta 1-0 vackert av Linus Järrebring ja då förstod man att detta var dagen då Hovslätt skulle få jobba hårt för det.

Lagen följs åt i den första akten och pausvilan ger oss 2-2 samt 10-6 i skott till hemmalaget. I den andra perioden kommer så ett ryck och delvis pga av två 100%-igt utdelade Power play men också via en fantastisk spelvändning där till slut Liam Aruvald kan direktskjuta in en kasse på diagonalpass utav backen Leo Hammarstedt som ryckt sig loss på sin vänsterkant. Trots att Hovslätt tar ledningen med 3-2 så kan vi genom fyra raka kassar gå fram till 6-3 ledning innan Hovslätt kan reducera till 4-6. Ett resultat som stod sig perioden ut. Skotten i den andra vinns av Hovslätt med 13-10.

I sista akten kommer Hovslätt ut starkt och efter drygt sex minuter får man utdelning på en tilltrasslad situation. Eller rättare sagt märklig situation där Säll-Magnusson får klubban slagen ur händerna och när spelet vänder åter måste han byta och vi blir i numerärt underläge. Spelaren som slog klubban ur händerna lämnas utan åtgärd men får istället en assist.

Det är då på nytt juniorernas tur att kliva in och väldigt snyggt gör man 7-5 på nytt är det Hammarstedt och Aruvald som svarar för Game Winning Goal. När så sedan matchen stora målgörare Erik Ström, som svarade för tre mål, kan sätta 8-5 i spel 4 mot 5 ja då är det ridå ned för Smålänningarna. Man tröstmålar fram till 6-8 och vi tar tre blytunga poäng och tar oss upp på kvalplats till SSL.

Kval till SSL har aldrig varit vårt mål men att etablera oss i Allsvenskan och hänga kvar har varit det allra viktigaste och i den kampen var dessa tre poäng verkligen livsviktiga. 27 poäng brukar vara en säker marginal nedåt om man ser det historiskt men kommer såklart fortsätta försöka prestera och bli teoretiskt klara samtidigt som vi bygger ett framtidslag. Därmed är speltiden på juniorerna väldigt viktig för oss och då så kul se de ta chansen i helgen.

Patrik Malmström fick gå av med känningar och vi får återkomma med hans status men hoppas det är av lindrigare karaktär.

Nu blir det spelledig en vecka och sedan väntar Fagerhult Habo hemma. Vi är såklart underdogs som vanligt.

Spelarbetyg:

5p: Erik Ström
4p: Tobias Jernsand
3p: Liam Aruvald
2p: Leo Hammarstedt
1p: Albin Jansson

Who is hot:

1. Fem juniorer som levererar sju poäng borta mot Hovslätt. Det är inget annat än magiskt.

2. Vårt Herr A-lags förmåga att alltid kravla sig upp och prestera när vi som allra minst anar det.

3. Erik Ströms målform. Fem mål på två senaste matcherna. Alltid där och petar in en retur eller två eller tre.

Who is not:

1. Lag som alltid gör sin sämsta insats mot oss och inte kommer upp i nivå. Enkla förklaringar leder sällan till de bästa lösningarna. Nej vi är helt enkelt Allsvenskan Herrars motsvarighet till Oskarshamn i SHL. Kanske inte alltid bäst bakåt men glatt och bra framåt...

Md fbc partille p transparent 400x400
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md serneke
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md sargdekal ilovepizza
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub