Saga-Maja fortsätter i Storvreta!

Publicerad 2021-05-24 09:52
Saga4
Förra säsongen spelade Saga-Maja Andersson på dubbel licens med Storvreta IBK i Allsvenskan samt med oss i Division 1 och Juniorallsvenskan. Tyngdpunkten var då hos Wizards. Nu har Saga-Maja skrivit avtal med Uppsalaklubben över tre säsonger men kommer även denna säsong finnas tillgänglig för spel med vårt A-lag och JAS-lag.

För säsongen 2021/22 kommer Saga-Maja Andersson finns tillgänglig för spel i vissa specifika matcher med vårt A-lag och vårt JAS lag men hon kommer att flytta till uppsala senast 1:e september och ha huvuddelen av sitt matchspel med Storvreta i Allsvenskan. Vilket av lagen hon kommer att representera i ett eventuella Allsvenskt- eller SSL-kval kommer att bestämmas längre fram. Från och med säsongen 2022/23 är Saga-Maja Andersson fullt ut Storvretas spelare.

- "Vi är glada att vi kunnat hita en lösning där Saga-Maja kan fortsätta bidraga till vår satsning mot allsvenskan trots intresse från flera klubbar på SSL- och Allsvensk nivå och detta samtidigt som vi inte hindrar denna stortalang från att utvecklas mot toppen. Vi är helt övertygade om att Storvreta får en storspelare för framtiden och tycker det är kul och gör oss stolta säger Sportchef Dam Håkan Engquist"

"Att Saga kan och bör spela allsvenskan rådet det inget tvivel om, vilket gör att detta blir ett perfekt upplägg för henne. Saga har varit en av våra bärande spelare och utan henne i samtliga matcher under året kommer betyda att andra får framträdande positioner, vilket kommer vara en spännande utmaning för laget. Men framförallt så är vi alla glada för hennes skull att verkligen få tävla på en nivå som jag vet att hon klarar av med bravur säger huvudtränaren Sebastian Idehed".

Saga-Maja kommer även att spela med vårt JAS-lag då vi anser det vara viktigt för gruppens fortsatta talangutvecklingsmiljö. När Saga-Maja är hemma i Partille kommer även hon att engagera sig i ett av våra flicklag på eget initiativ.

- "För mig är alltid Wizards hemma och en klubb jag känner väldigt mycket för men i Storvreta känner jag att jag får en bra utmaning både på och utanför planen så när det gick att kombinera ytterligare en tid var det aldrig aktuellt med något annat säger Saga-Maja själv"

Saga-Maja Andersson har tecknat sig för avtal med Storvreta IBK till och med 2024-04-30. Under säsongen 2021/22 har hon även ett anpassat avtal med Partille Wizards. Hon kommer att bo i Uppsala men pendla hem till Partille i förekommande fall.

Partille Wizards vill tacka Storvreta IBK för en bra dialog och med fullt fokus på båda klubbars och individens bästa utveckling.

Md fbc partille p transparent 400x400
Md nordic wellness
Md unihoc
Md bmw logo
Md intersport
Md 140610 stiftelsen dunross
Md sspibs
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md js partille badge
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md sargdekal ilovepizza
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub