Ricard Carlsson förlänger!

Publicerad 2023-09-18 15:14
Ricard
Foto spelarbild: D-foto
Seriepremiären ligger alldeles runt hörnet och vi kan gladeligen presentera att en viktig kugge för herrlaget förlänger, ingen mindre än huvudtränare Ricard Carlsson! Vi är mycket glada över att Ricard har valt att fortsätta köra med FBC Partille. Ricard klev in som huvudtränare för vårt herrlag 2022 och har sedan dess stått för en mycket imponerande insats. Han ledde laget under säsongen där herrarna fick kliva upp i Allsvenskan. Under föregående säsong där han tillsammans med sin tränarkollega Johan Jonasson stod för en mäktig insats som resulterade i att herrarna spelade ett SSL-kval i sin första säsong i Allsvenskan och där duon Carlsson och Jonasson blev framröstade till årets tränarstab. Vi har tagit oss ett snack med Ricard för att höra hans tankar kring förlängningen samt säsongen 2023/24:

Kul att du fortsätter med Wizards, hur känns det att förlänga?

- Tack. Jo, men det känns jättebra. Tanken har alltid varit att forsätta i Partille, även om det tagit tid att få allt på plats. Men vill bygga vidare på det första succéåret vi gjorde i Allsvenskan!


Framröstad till årets tränarstab av era tränarkonkurrenter förra året, hur kändes det. Blir det samma succé i år?

- Såklart väldigt kul. Det visar ju att vi lyckats med nått bra. Tittar man på serien, så hamnar väldigt många lag där man trodde, förutom några som kanske underpresterade. Men att en nykomling som inte ens kvalade upp av egen kraft tillslut hamnar på en 4:e plats och får kvala upp till SSL är en fin bedrift. Nu var det väldigt små marginaler hela säsongen men killarna gjorde ett väldigt fint jobb och Jonasson och jag är bara tacksamma att vi fick hjälpa till med denna bedriften.

Svårt att upprepa detta, men vi skall göra allt för att få ett lika bra år i år. Samtidigt är det lite mer realistiskt att sikta på topp 6 för att få chansen att få spela i nya Allsvenskan nästa år.


Vad är dina tankar kring laget i dagens läge?

Tyvärr har vi tappat ganska många viktiga spelare som bidrog med mycket förra året! Gäller att försöka hitta nya spelare som kan täcka dom hålen men också hoppas att några som inte tog dom rollerna förra året kan växa in och bidra mer.

Vi blev av med en del äldre rutinerade och har hittills värvat in främst ungt och hungrigt, men det tror vi krävs långsiktigt för att kunna ta hos till den nya Allsvenskan och där lägga den tiden och satsningen som krävs.

Känner själv att det hade varit en fin bedrift att få ta upp Partille till "super" Allsvenskan. Sen också få se vad ett år till kan ge dom yngre i sin utvecklings kurvan och få möjlighet att hjälpa till där.


Vad säger vi om förra året och vad tror du om 2023/24?

Förra året började lite sådär tycker jag ändå. Men kanske inte så konstigt med ny tränare med allt vad det innebär och en hel del nya spelare.

Sen när vi fick ordning på det så slutade säsongen i en succé med 4:e platsen och möjligheten att kvala till SSL. Dom matcherna tog vi bara som läropeng och att få lite mer erfarenhet till spelarna. En härlig upplevelse för oss som hade en trupp där 80% inte ens hade spelat Allsvenskan innan året startade.

Sen räcker vi inte till mot Warberg i kvalet även om vi är riktigt nära i första matchen, men i det stora hela är vi sjukt nöjda med det vi presterade!

Årets säsong blir tuff! Många känner väl till att andra året i en ny serie är det tuffaste! Dessutom har vi som sagt tappat 10 spelare till årets säsong. Bland annat 3 av 5 från fjolårets förstafemma som gjorde klart mest poäng. Utöver det Tobias i målet som röstades till seriens näst bästa målvakt samt våran föredetta landslagscenter Rille.

Vi kommer verkligen behöva jobba hårt för att uppnå en liknande säsong.

Dock har vi nu fått in lite nytt blod och några dubbelicenser som gör att truppen känns bra med 20 utespelare och 3 målvakter. Dom flesta födda runt 04-06 men också några få rutinerade just över 30-års strecket.


Vad kommer bli 3 viktiga faktorer för herrlaget iår?

Först och främst behöver vi få ihop årets grupp. Många nya som sagt och många klassiska Partille-fanbärare som lämnat.

Sen gäller det att fortsätta spela det vägvinnande raka spelet vi spelat med - hårt jobb i försvaret.

Sist men inte minst behöver vi fler matchvinnare. Två av dom från förra året har jag just fått med mig på bussen i år igen. Men det krävs ju såklart fler.


Vi tackar Ricard för intervjun och önskar honom samt hela herrlaget ett stort lycka till under säsong!

Md fbc partille p transparent 400x400
Md lokalpressen logga
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Md novon el logga
Md img 5636
Md download
Md 1630072790746 amhult bygg och kakel logga final faktura
Md download
Md img 6680
Md bildit
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub