Magisk andraperiod gav tre nya poäng

Publicerad 2022-11-19 20:44
Kibf2
Vårt herrlag radar upp rafflande hemmamatcher med massor av mål. Via 6-1 i mellanakten kunde man lägga grunden för en ny vinst och denna gång mot serietvåan Karlstads IBF. Stor segerorganisatör var Jacob Holm och extra kul att vi kunde lira på tre formationer genom matchen. Bonuspoäng i kampen om nytt kontrakt men också ett nytt bevis på att vi kan slå vilket lag som helst.

Karlstad var förra säsongen snubblande nära att ta sig till SSL och är även denna gång en av seriens stora favoriter. Man är tunga och fysiska att möta men har även en hel del individuell spets och skicklighet i t ex spelare som Johan Palmqvist, Simon Sjögren och Anton Vestlund. Samtliga håller bra SSL-klass och är lite i sina bästa år.

Det är via en magnifik andraperiod som vi kan ta hem segern. Mellanakten vinns med inte mindre än 6-1 efter att blivit hårt straffade av Karlstads spelvändningar och haft ett underläge med 1-3 med 20 spelat. Lite av förklaringen till förändringen stavas nog Värmländsk underskattning men samtidigt finns det enorm kapacitet i laget offensivt när allt klaffar. Extra kul också att se att både Jacob Holm och Tim Svan prestera så bra och faktiskt leda laget mellan varven. Annars är detta en riktig laginsats där vi kan rulla på mycket folk och inte bara kanalisera allt i en förvisso magisk förstafemma. Förhoppningsvis ger det mer energi till laget i matchen mot Skoghall.

Istället var det Karlstad som fick maxa sina toppspelare och man kröp ikapp till 7-7 i slutperioden men via ett power-play kunde vi avgöra matchen och vinna med 8-7. Matchvinnare Jacob Holm efter rakat in en målvaktsretur.

Vi tar med oss vinsten och de tre bonuspoängen men de är av ganska ringa betydelse om vi förlorar på söndag mot Skoghall. En ny tuff uppgift mot en annan nykomling. Även vännerna från Hammarön har en del SSL-spets i sitt lag och är definitivt inte en duvunge i sammanhanget.

Tyvärr fick vi se skador på både Rikard Eriksson och Tobias Melkersson och det är i skrivande stund osäkert med deras medverkan mot Skoghall. Nämnas måste också andra "breddspelare" som Hjalmar Lingheimer och Alexander Eriksson som också kom med i poängprotokollet och bidrog stort till vinsten. Som sagt detta var en laginsats.

Assisterande tränaren Johan Jonasson är bubblande glad efter seger

- "Vi vinner helt rättvisst tycker jag. Vi kunde faktiskt satt några bollar till med alla de öppna lägen vi skapade".

Jacob Holm ger ett lugnare intryck

- "Vi får fortsätta vara ödmjuka och göra jobbet. Kan vi dessutom minimera misstagen blir det bra säger han till Innebandy TV"

Spelarbetyg:

5p: Jacob Holm
4p: Patrik Malmström
3p: Albin Jansson
2p: Tim Svan
1p: Hjalmar Lingheimer

Who is hot:

  1. Laginsatsen. Vi tar alla tre poängen med oss efter att tvingat de till Time-out i mellanakten, byta målvakt och maxa sina fem sex bästa spelare i stora delar av den tredje perioden. Karlstad gick definitivt för det men vi var bättre för dagen.
  2. När Jacob Holm får det att stämma med marginalerna är han seriens store Trollkarl med boll.
  3. Vår offensiva förmåga. Det känns som vi kan göra sex, sju kanske åtta mål i en period när vi väl får det att klaffa offensivt. En styrka att ha och trygghet när man måste hämta ikapp.

Who is not:

  1. Fortsatt slarvar vi betänkligt med boll när laget är i förflyttning. Vi bjuder på lägen i allt för hög utsträckning och att släppa 7-8 mål varje match är i långa loppet inte hållbart såklart.
Md kibf1
Md kibf3
Md kibf6
Md kibf7
Md kibf9
Md kibf5
Md kibf8
Md fbc partille p transparent 400x400
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md sspibs
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md js partille badge
Md serneke
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md sargdekal ilovepizza
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub