R tt header

Lund är ett duktigt gäng med tydliga ambitioner uppåt i seriesystemet

Publicerad 2022-01-14 18:44
Johan f
Även herrlaget återstartar nu imorgon lördag och tar emot topplaget IBK Lund Elit med matchstart kl 15.30 i Partillebohallen. Vi tog oss ett snack med tränaren Peter Stenberg inför seriefinalen.

Godfortsättning, hur har julen och nyåret varit som serieledare? Bra tycker jag. Tycker alltid det är skönt att få med sig en seger in i dessa lite längre breaken. Skönt att få lite mer tid till analys av hösten och blicka mot våren samt ladda batterierna inför det som komma skall.

Covid smittspridningen är stor, hur har vårt lag klarat sig från detta senaste veckorna? Man har ju sett ett gäng matcher ställas in mellan våra matcher. Vi har blivit drabbade förra veckan av fall i truppen och att någon spelare fastnat på sin semester men tur i oturen så om ingen ny smitta upptäcks hinner nästan alla bli klara för spel till helgen. Vi har en bred och bra trupp så vi kommer vara redo.

Dags för seriefinal mot Lund Elit. Vad har du att säga om Skåningarna och vad förväntar du dig av matchen? Ett duktigt gäng som precis som oss är tydliga med att de vill uppåt i seriesystemet. Tydliga i sitt spel och hur de vill jobba med och utan boll. Jag tycker vi, Lund och Munka är de lag som bäst kan hantera olika spelsätt för att vinna matchen. Så jag förväntar mig en match där olika momentum kommer skapa olika matchbilder. Det kommer vara viktigt att ta vara på sina momentum och special teams kan bli avgörande.

Serien verkar ha satt sig med fem lag som gör upp om kvalplatserna. Vad är vårt mål med serieavslutningen? Vårt mål är att vinna varje match alltid, tror det skapar en vana och vinnarmentalitet. Att prata hela tiden om att man ska vara som bäst i kvalet har jag inte mycket för. Varje match ska vinnas och viljan att bli bättre för varje vecka. Målet är att ta oss så snabbt som möjligt till kval och när det är uppnått är målet att vinna säsongens sista match som gör att vi går upp i allsvenskan.

Om du skulle blicka tillbaks under höstsäsongen, vilka spelare är värda ett litet extra omnämnande? Jag tycker många spelare har tagit väldigt fina steg. Svårt att nämna några enstaka då jag kan tänka på väldigt många som utvecklats i sina roller väldigt bra. Vissa syns mer medan andra har väldigt viktiga roller hos oss som kanske inte syns lika mycket.

Till sist lycka till på lördag! Tack så mycket! Ska bli en rolig batalj!

Md fbc partille p transparent 400x400
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md sspibs
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md js partille badge
Md serneke
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md sargdekal ilovepizza
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub