Wpss 2020

Linus Gustafsson tillbaks!

Publicerad 2020-03-19 19:21
Linusg1
Foto: Daniel Garcia
Linus Gustafsson lånades förra sommaren ut till Lindås Waves och FBC Sisjön. Där hade han en riktigt lyckad säsong och en fjärdeplats i Div 2s poängliga med 27 mål och 20 assist på bara 18 matcher samt ytterligare 15 poäng i Juniorallsvenskan för Waves. Nu kommer Linus tillbaks rejält taggad för en Division 1 säsong med moderklubben. Vi tog oss ett snack med Linus.

Du lånades ut från ett degraderat FBC Partille till en Sisjön/Lindås säsongen 2019/20. Vad drev dig att ta det steget? Eftersom att det var mitt sista år som junior. Så ville jag ha chansen att lira jas en sista gång. Men samtidigt kunna kombinera det men seniorspel.

Från sidan har det upplevts som du haft en stor utveckling och inte minst gjort en massa poäng. Hur har säsongen varit tycker du? Jo jag tycker att det har gått bra, kanske lite bättre i Div 2 än i jas kanske. Men i helhet en bra säsong. Sen har jag fått mycket förtroende både i sisjön och i jas. Så det har varit en rolig och lärorik säsong. Sen är det ju såklart tråkigt att den slutar som den gör...

Samtidigt som du tagit steg framåt har din moderklubb gått som en ångvält genom tvåan. Hur har du sett på PIBS från ett motståndarperspektiv? Jag har ju inte lirat mot Partille denna säsongen men jag har varit nere och kollat på ganska många matcher och jag tycker det har sett riktigt bra ut.

Nu kommer du tillbaks till "ettan" med Partille. Hur känns det att vara tillbaks och vilka förväntningar har du på nästa säsong? Det känns såklart jätte roligt att vara tillbaka. Hoppas och tror på en bra säsong, målsättningen är ju att gå till kval direkt och sen ta det därifrån. Så för mig är det bara att haka på det tåget.

Vad har dina nygamla tränare Stenberg/Bodén sagt om dig och den roll du skall få nästa säsong? Robban har jag haft tidigare bl.a under juniortiden i Partille då jag va med och lirade i Partilles 99:or och såklart i slutet på förra säsongen. Peter har jag inte haft innan men tror det kommer bli riktigt bra nästa säsong. Vi har inte snackat så mycket om min roll till nästa säsong ännu.

Många av dina kompisar från pojklaget är i andra klubbar. Vad har du själv för ambitioner med din innebandy? Först och främst vill jag lira så högt upp som möjligt med Partille. Sen är ju drömmen att spela i SSL.

Till sist, välkommen hem. Stort tack

Md linusg
Md nordic wellness
Md unihoc
Md heras
Md bmw logo
Md intersport
Md 140610 stiftelsen dunross
Md sspibs
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md js partille badge
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md sargdekal ilovepizza
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub