Img 1043

Islossning mot Malmö

Publicerad 2022-11-30 11:57
Malm 5
Herrlaget gav aldrig Malmö någon chans utan redan i matchens första minut tog man ledningen och via en total överkörning i mellanakten skrevs till slut segersiffrorna till hela 13-5. Stor matchvinnare var Patrik Malmström med åtta poäng vilket i sin tur förde upp honom på första plats i seriens poängliga.

Redan efter 28 sekunder kunde Patrik Malmström frispela en helt bakom backarna bortglömd Jacob Holm som kunde sätta 1-0. Den nykomponerade kedjan med Rikard Eriksson, Patrik Malmström och Jacob Holm friade stora triumfer och kändes precis som den andra kedjan med Ström, Alexander Eriksson och Jonatan Törn som ytterst välbalanserade. Förstafemman öste på och andrafemma stängde ned. Tredje linen med Tim, Linus och Kalle gjorde även de ett förtjänstfullt jobb. Bakåt var det stabilt backspel från alla.

Första perioden gick i Trollkarlarnas favör men perioden slutar bara med 2-1 ledning. I mellanakten blir det dock total urladdning och hela 7-1. Det är snudd på total utspelning och fakturm är att detta är andra mellanperioden hemma där vi vinner stort. Framförallt är det Malmström, Holm och Eriksson som gör lite vad de vill men även Tim Svan hinner skyffla in två kassar varav ett läckert i krysset. För örvigt tre kryssprojektiler i denna period. Matchen är såklart över och efter att vi gjort 12-3 halvvägs in i slutperioden väljer Carlsson/Jonasson att vila några spelare och detta tillsammans med ett irriterat Malmö gör att det blir både småbökigt och hawaiispel på banan. Matchen slutar med 13-5 och det är en mycket bra insats av laget. Framförallt att vi inte släpper mer än fem mål känns positivt.

Segern för oss upp på femton inspelade poäng och ger lite marginal nedåt inför en tuff triad av kommande matcher. Närmast väntar Höllviken på bortaplan innan det blir dags för revansch mot Warberg 15:e december i Partille Arena. Kanske lite av bonuskaraktär på dessa matcher men vi är starka mot bra lag och speciellt på hemmaplan.

Who is hot:

1: Det har nämnts förut men tåls att påminnas om. Malmens skott är sagolikt, hårt och välriktat. Mål från ingenstans...

2: Rikard Erikssons betydelse. Inte med mot Skoghall, 3-12. Inte med sista tio idag. 1-2. Lagets mest komplette spelare utan tvekan.

3: Idag fick fyra spelare födda 2005 spela större delen av matchen. Birk Eldh, Kalle Båth, Hampus Thonrblad och Leo Hammarstedt. Hade Liam Aruvald varit frisk hade han startat. Bra att våra ungdomar börjar ta för sig och växa in i den allsvenska kostymen.

Who is not:

1: Gästernas #20 hade en två minuters sekvens i den sista perioden då han kändes allt annat än balanserad och kom undan med det mesta. Tackling mot sarg, trycka till vår målvakt, en open ice hit och avsluta med att tokskälla på domaren. Frustration? Absolut? Men ändå...

Avslutningsvis var det väldigt kul att se Kim Clemedtsson tillbaks i Partillebohallen. Klart bäst i Malmö dessutom.