Inför seriepremiär med damjas!

Publicerad 2024-09-21 17:38
Seriepremi r dam jas  1
Seriepremiären för även vårt damjas är runt hörnet och vi har tagit oss ett snack med vår Alma Sundin och tränare Tilde Engquist inför matchen. De kommer ge sina tankar kring seriepremiären och säsongen 2024/25. Damjas välkomnar Pinntorp IBF i den första omgången hemma i Partillebohallen nu på söndag den 22:e september kl 17:00.

Spelare Alma Sundin:

Hur är känslan inför uppstarten av säsongen 2024/25?

Känslan är bra, det är alltid lite nervöst i början av säsongen framförallt när vi har en delvis nu lagkonstilation men vi har lyckats få ihop det bra vilket vi även fick bevisa förra helgen.


Det kommer säkerligen att vara en hel del nerver inför matchen, vad är viktigt att tänka på i en premiär?

Jag tror att det är viktigt att man följer sina vanliga rutiner innan matchen och sen såklart att man stöttar och peppar varandra lite extra.


Hur slutar matchen och vilka spelare kommer att vara extra viktiga?

Det kommer nog att bli en jämn match men jag tippar på en 4-3 vinst. Kaptensgruppen (Julia Strömberg & Maja Engquist) kommer nog att vara lite extra viktiga för att få en riktigt bra stämning och driva laget framåt.


Är det någon match under säsongen 2024/25 som du ser lite extra mycket fram emot?

Ooo svårt att säga men det kommer nog bli lite speciellt att möta Pixbo och få möta Elsa Dehre som bytte dit inför säsongen.


Tränare Tilde Engquist:

Seriepremiären närmar sig. Hur har försäsongen varit och hur känns truppen?

Försäsongen har varit bra. Vi har jobbat mycket på att få ihop truppen vilket jag tycker har gått bra hittills. Vi var iväg i Kungsbacka och spelade cup förra helgen vilket vi vann vilket också är ett bra kvitto på att vi gjort något rätt under sommaren. Truppen känns riktigt bra, vi har en blandning av både klubbar (Floda och Partille) och åldrar vilket jag tror kan bli riktigt bra.


Vad tror du om matchen och Pinntorp som motstånd?

Svårt att säga något och Pinntorp då de är nya för iår men vad jag sett verkar även de ha en ung trupp precis som oss själva. Jag tror att om vi spelar med självförtroende och gör det vi tränat på så kan det bli en riktigt bra match.


Vad kommer krävas av laget för att kamma hem tre poäng?

Att vi vågar spela innebandy. Vågar tro på oss själva och vårat spel, vågar göra fel men framförallt vågar att vinna. Vårt största hot inför matchen och hela säsongen egentligen tror jag kommer vara självförtroende efter en relativt skakig förra säsong. Att tjejerna kan spela innebandy vet jag redan det viktiga är att de vågar göra det under match också.


Finns det någon match inför säsongen 2024/25 som du ser extra mycket fram emot?

Egentligen är jag lika förväntansfull för alla matcher, ska bli kul att se vad tjejerna går för och att ta en ordentlig revansch från förra året.


Vi tackar Alma och Tilde för intervjun och önskar hela jaslaget ett stort lycka till imorgon hemma mot Pinntorp! Klä dig i Partilles färger, ta dig till Partillebo och heja fram tjejerna till säsongens första 3-poängare. Annars kan ni se matchen via https://www.innebandy.tv/

Md fbc partille p transparent 400x400
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md nordic wellness
Md derome logo frilagd
Md 9 nov image001
Md download
Md novon el logga
Md comform logo final
Md varsego logo grafisktelement rgb 800pxl
Md img 5636
Md bildit
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md lokalpressen logga
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub