Img 1043

Herrlaget klara för allsvenskan

Publicerad 2022-06-30 13:03
Jaaa
​FBC Partille har idag tackat ja till att fylla den vakanta platsen i Allsvenskan Södra i och med att Lagans IBK valt att dra sig ur serien. Frågan kom till oss formellt igår eftermiddag och efter enhälligt styrelse- och Sportchefsgruppsbeslut har nu så erbjudandet formellt accepterats och svar tillsänts Tävlingsutskottet.

Laget var snubblande nära att av egen kraft ta sig upp i Allsvenskan i våras men föll med minsta marginal mot Lund i en tuff trematchersbatalj där man efter halva matchserien hade rejält grepp på de duktiga Skåningarna. I och med Lagans beslut att dra sig ur seriespelet så uppstod en vakans och FBC Partille rankades högst av alla tillgängliga lag från play-off 2. Efter att fått enhälliga beslut av styrelsen och sportgruppen har Herrlaget informerats och konsulterats och vi känner alla stor tillförsikt och möjlighet i att äntligen få spela i Allsvenskan igen.

- "Föreningens målsättning är att långsiktigt vara stabila Allsvenska lag med en bra grund för talangutveckling. Damerna gick upp med minsta marginal, herrarna missade. Ibland är skillnaden mellan succé och misslyckande minimal säger klubbens Sportsligt ansvarige Ulf Andersson"

Arbetet med Herr laget har under hela våren bedrivits utifrån perspektivet att vi skall kunna vinna och nå Allsvenskan. Så truppbygget har anpassats för att nå denna nivå. Nu får det skyndas på än mer med tanke på den nya serietillhörigheten.

- "Att tacka nej fanns aldrig på kartan men det är viktigt att få alla med sig på denna resan och känna att organisation, ekonomi och för den delen spelarna motsvarar kravbilden. Det tog oss en dag att försäkra oss om detta och nu har svaret formellt getts till Svenska Innebandyförbundets Tävlingsutskott fortsätter Ulf"

Herrlaget som fortfarande är i träning kör både inomhus och utomhus ett par veckor till och det är såklart extra viktigt nu när det kan finnas ytterligare någon plats i truppen att fylla.

- "Vi kommer behöva förstärka än mer nu. Vi var ganska nöjda och tycker vi har ett bra lag men att hitta 2-3 spelare till av kvalitet är det vi jobbar efter just nu säger Ulf avslutningsvis"

Säsongen 2022/23 spelar både FBC Partille dam och herr i Allsvenskan. det är härligt och vi känner oss väldigt inspirerade.

Md fbc partille p transparent 400x400
Md lokalpressen logga
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Md novon el logga
Md img 5636
Md 1630072790746 amhult bygg och kakel logga final faktura
Md download
Md img 6680
Md bildit
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub