Herrlaget börjar formas inför Div 2 säsongen och återtåget!

Publicerad 2019-04-10 15:41
Alex matsson
Vårt herrlag lämnade för första gången på 30 år det rikstäckande seriesystemet. Det har blivit otaliga säsonger i Allsvenskan och Division 1 men säsongen 2019/20 spelar vi alltså i Div 2 Göteborgs (numera Västsvenska IBF) högsta serie. Ambitionerna för nästa säsong är att snabbt komma tillbaks och planeringen är i full gång. Det är med stor glädje vi kan konstatera att Alex Matsson och Pontus Hallberg båda kommer att köra för fullt säsongen 2019/20.

Alex Matson var en av lagets mest betydelsefulla spelare och på 12 matcher skyfflade Alex in 17 poäng i ettan. Alex som tagit stora steg under säsongen är en pådrivare av stora mått på banan. Pontus Hallberg svarade för 15 poäng på nitton matcher och är en power forward som sällan gör en dålig insats. Båda har nu tagit ställning för att hjälpa oss tillbaks och det är mycket glädjande.

Vi tog oss ett snack med Alex Matsson och Pontus Hallberg.

Hur är känslan så här en månad efter degraderingen till Div 2? AM: Fortfarande rätt så dålig även om den värsta känslan börjat släppa. När det stod klart att vi åkt ur var det svårt att riktigt förstå med tanke på hur bra vi ändå spelade mot slutet. PH: Det är fortfarande jävligt tomt, Partille som förening hör inte hemma nere i division 2. Det har på sistone sakteligen börjat vända och istället byggts upp en sjuhelvetes revanschlusta och skam som båda två bara tillfredsställs genom att hjälpa föreningen och laget upp i division 1 igen.

Avslutningen av serien blev riktigt bra med 12 poäng på sex matcher. Vad var det som gjorde att ni till slut fick ordning på saker och ting samt vad tar ni med Er till 2019/20? AM: Ja det var en riktigt bra avslutning även om det inte räckte. Tror att tränarbytet gav oss alla lite ny energi och en känsla av en omstart. Matcherna innan där vi torskade flera matcher på rad med udda målet tror jag körde ner vårt självförtroende i skorna och det kändes lite som vi glömt bort hur man vinner. Vi gick mot slutet tillbaka lite till det enklare spelet och det gav verkligen resultat. Jag tror inte det var stora skillnader i spelet som gjorde att vi fick ordning på saker och ting utan mer bara den lite nya energin. Jag tar väl med mig att vi ändå visade att vi är ett rätt så bra lag när saker stämmer, vilket känns skönt att ha med sig. PH: Man kan säga vad man vill om starten av säsongen och vems fel vice versa har varit men oavsett prestation från alla runtomkring oss så gjorde tränarbytet skillnad. Vi gick tillbaka till enkelheten i en låg 2-1-2 uppställning där vi var jävligt aggressiva. 12p på 6 matcher och dessutom 8/9p mot lag som gick till kval säger väl att vi inte borde befunnit oss i botten av tabellen inför slutspurten utan snarare i toppskiktet.

Hur ser du på nästa säsong? AM: Jag ser taggat på nästa säsong och ser det som en chans till revansch för denna säsongs misslyckande. PH: Som tidigare nämnt så känner jag en stor revanschlusta tillsammans med en skam över att ha varit med och dragit ner klubben till division 2. Har därför redan dragit igång med försäsongsträning själv nu så hoppas på att vara i form för att kunna bidra maximalt till ett direkt avancemang nästa säsong! 22 raka är väl en bra måttstock!

Vad blir viktigaste för att göra en snabb comeback i ettan? AM: Jag tror det blir viktigt att hålla kvar så stora delar av truppen som möjligt och att hålla uppe träningsnivån som om vi spelade i div1. Att göra en seriös försäsong och sedan köra på med bra inomhusträning hela säsongen samt att alla i klubben är med på att vi ska upp till ettan direkt. PH: Vi behöver först och främst spika en ledarstab och trupp som har vad som krävs för att kunna gå igenom en serie med den pressen som kommer att finnas. Utöver det så är det att bygga vidare där vi avslutade med en rakare och tydligare innebandy med ett spelsystem som alla tror på från ruta 1.

Till sist stort tack för ditt engagemang!

#vamoswizards

Md alex2
Md pontus hallberg
Md pontus2
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Md 140610 stiftelsen dunross
Md sspibs
Md nordic wellness
Md unihoc
Md intersport
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md bmw logo
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.15.27
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.14.54
Md js partille badge
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md sk rmavbild 2015 07 26 kl. 09.26.54
Md sargdekal eb torkteknik
Md sargdekal ilovepizza
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub