Herr JAS obesegrade första halvan av säsongen!

Publicerad 2022-12-07 19:06
06dafdd4 99e3 458e a190 f96d9b731d45
Ihopslagningen mellan FBC Partille och IBK Alingsås inför säsongen 22/23 på JAS-sidan för herrarna har varit ett mycket framgångsrikt koncept! Med totalt 19 poäng, 59 gjorda mål och hela 6 st spelare som ligger topp 10 i poängligan på 7 omgångar så leder FBC Partille/IBK Alingsås serien!

Det har varit en spännande och framgångsrik höst för laget som alltså är hittills obesegrade i Juniorallsvenskan grupp H. Ett nytt koncept som jobbades fram inför säsongen 22/23 där en ihopslagning med spelare från både FBC Partille och IBK Alingsås har skapat ett nytt gemensamt lag - och vilken succé det har varit blivit!

Vi har tagit oss ett snack med tränarna Erik Ström och Linus Gustafsson samt spelarna Liam Aruvald och Hugo Jensen för att se vad de har att säga om säsongen hittills samt tankarna inför andra halvan av säsongen:


Tränarna Erik Ström och Linus Gustafsson:
Stort grattis till serieledning och fantastiskt bra jobbat! Vad tror ni är nyckeln till framgångarna hittills i JAS 22/23?
-Tack så mycket! Tror mycket handlar om att vi fått ihop gruppen där alla drar mot samma mål. Vi har en fantastisk trupp med mycket spets. Sen har vi tre riktigt starka femmor som maler på. Gör den ena femman en sämre match så har vi 2 andra som levererar.

Vad behöver ni fortsätta göra för att vara lika starka under andra halvan av säsongen?
-Fortsätta vara ödmjuka inför uppgiften och gnugga på med dom viktiga och enkla sakerna. Även se till att vi får tillbaka två viktiga spelare från skadelistan så vi blir ännu bättre på 3 femmor och har högra konkurrens.

Är det någon match som har varit lite extra skön att vinna?
-Alla matcher är lika goa att vinna. Men skulle ändå hålla Hovslätt högt som en skön seger.


Liam Aruvald:
Hur är känslan i laget?
-Den är riktigt riktigt bra, det är en grupp som verkligen sitter samman och har väldigt roligt tillsammans.


Ni leder serien med 9 poäng ned till tvåan, vad är faktorerna till serieledningen?
-Jag tycker vi har hittat sätt att vinna matcherna, vi har gjort mycket mål och haft ett bra spel i specialteams. Vi har många produktiva spelare.


Vad tror du om andra halvan av säsongen och vad är erat mål med säsongen 22/23?
-Jag hoppas att vi kan fortsätta vinna matcherna. Sen att vi fortsätter förbättra vårat eget spel både med och utan boll. Det kommer såklart att bli viktig om vi ska kunna gå långt.

Målet är att ta sig till festen och där göra allt för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Jag tror det kommer bli en rolig andra halva av säsongen.


Hugo Jensen:
Hur är känslan i laget?
-Jag tycker känslan i laget är väldigt bra. Känns som att vi har kommit ihop bra som grupp redan från början och att vi framförallt har väldigt kul på träningar och matcher. Vi kommer ifrån två lite sämre prestationer som vi ändå lyckas vinna vilket är stark.


Ni leder serien med 9 poäng ned till tvåan, vad är faktorerna till serieledningen?
-Den största faktorn skulle jag säga är vår bredd på truppen. Vi har otroligt många duktiga lirar och får ihop tre femmor som håller bra klass. Lagsamanhållningen är också en viktig faktor till att vi har inlett starkt.


Vad tror du om andra halvan av säsongen och vad är erat mål med säsongen 22/23?
-Jag hoppas vi att vi fortsätter vinna matcher och finslipar spelet. Jag tror att antigen vi eller Pixbo vinner serien men målsättningen är att ta sig till hela vägen till innebandyfesten. Detta tror jag också att vi kan uppnå om vi ödmjuka och fortsätter jobba på.


Vi tackar Erik, Linus, Liam och Hugo för intervjun samt önskar hela laget ett stor lycka till för andra halvan av säsongen!

Md fbc partille p transparent 400x400
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md sspibs
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md js partille badge
Md serneke
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md sargdekal ilovepizza
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub