Gameday - Play-off 1 Warberg borta

Publicerad 2023-03-18 12:15
Holmen
Klockan 3 idag i Sparbanken Wictory Center är det så dags för första matchen i serien mot Warberg och för att kvalificera sig till Svenska Superligan. Serieettan mot Seriefyran och vi ger Er som brukligt förutsättningarna för denna historiska match.

Att möta Warberg på bortaplan är lite av det svåraste man kan göra utanför SSL. Med ett starkt publikstöd och ett lag med tre jämna formationer som spelar med hög press blir det tufft och tungt. Vårt unga lag har dock hittills i två matcher lyckats stå upp mycket bra mot Hallänningarna. Förlust borta i premiären men en mycket jämn match i dryga två perioder och hemma i Arenan vann vi med 4-2 efter en fantastisk försvarsinsats. Det kommer krävas en repris idag avseende jobbet på planen.

Förutsättningarna för matchserien är att det spelas i bäst av tre med två hemmamatcher för Warberg. Matchserien vänder tillbaks på onsdag i Partille och är eventuellt tillbaks i Halland nästa lördag. Alla matcher måste avgöras och kommer göra det över en sudden death.

Warbergs huvudtränare Johan Astbrant tycker till om matchen

- "Matchbilden kommer troligen bli snarlik den i serien där vi kommer att ha mer boll och Partille kommer att ligga i sitt försvar och gå för omställningar där de är väldigt skickliga. De är starka i offensivt slott och spelar väldigt mycket på att gå på mål och skapa situationer, och där måste vi stå upp i duellerna"

Till matchen idag saknas Albin Jansson hos Partille. Albin väntas vara tillbaks i spel på onsdag och det är såklart en riktig jobspost för oss då förstakedjan bryts. Dock har vi många lovande spelare som då på nytt kommer få chansen att skina. Något de visat prov på flera gånger denna säsong. Så vi ser bara en möjlighet i detta.

Warberg har haft en fin form på slutet av seriespelet och där man vunnit de fem senaste. Vi har å vår sida tre vinster varav en i förlängning och blandar och ger fortsatt. Storvinst mot Höllviken och Skoghall och megasmäll mot Karlstad borta. Fortsatt visar laget sig från sin bästa sida borta men också när det väl gäller. Och idag gäller det...

Extra krydda till matchen är såklart att numera spela Rikard Eriksson för Warberg efter genomfört mer än halva serien med oss. Rikard är en fantastisk spelare och person men märks att han ej gillar att fått just oss på sin lott i kvalet. kanske inte pga av rädslan för möta oss utan nog mer av ansvarsskäl. Något Rille alltid visar prov på. Han har lyft många av våra spelare och idag får han möta de för första gången någonsin.

Matchen sänds på Aftonbladet TV idag och ej Innebandy TV så nytt abonnemang behövs eller att köpa matchen. Information om detta finner ni här.

Wizards framgångsrike Huvudtränare Ricard Carlsson om matchen

- "Skall bli riktigt skoj med kval. För att vi skall komma där ifrån med en vinst så behöver vi göra en riktigt bra match där mycket stämmer för oss. Vi vet att vi kan slita och ge dom en match, gäller bara att vi tror på det".

Vill man se matchen på plats i eftermiddag kan fortfarande biljetter köpas här

Lagen inför kvällen är som följer

Warbergs IC

8

Oliver Sandberg

Center
10

Simon Svensson

Center
11

Nico Mutter

Forward
15

Arvid Vonk

Målvakt1
18

Andreas Grönli

Back
19

Jesper LarssonK

Forward
21

Johan Stadin

Back
23

Joel Birgersson

Forward
26

Edwin Körberg

Center
27

Anton Birgersson

Forward
29

Mattias Lövenfors

Back
40

Rikard Eriksson

Center
43

Simon Nilsson

Center
67

Zeb Johnsson

Back
76

Filip Erheden

Forward
77

Max Källerteg

Forward
80

Oskar Winbo

Målvakt
87

Hannes Karlsson

Back
97

Oliver Olsson

Back
99

Markus Berntsson

Back

FBC Partille

3

Leo Hammarstedt

7

Alexander Eriksson

8

Jacob Holm

9

Emil Strömberg

11

William Säll Magnusson

14

Tim Svan

16

Linus Järrebring

17

Hampus Thornblad

18

Johan FrämbergK

20

Jonatan Törn

21

Patrik Malmström

23

Erik Ström

77

Arvid Pölder

85

Tobias Jernsand

Målvakt
86

Liam Aruvald

90

Linus Gustafsson

92

Hjalmar Lingheimer

96

Caspian Dahlman

Målvakt
99

Filip Sandblom

Md fbc partille p transparent 400x400
Md lokalpressen logga
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Md novon el logga
Md img 5636
Md download
Md 1630072790746 amhult bygg och kakel logga final faktura
Md download
Md img 6680
Md bildit
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub