Gameday - Malmö kommer på besök

Publicerad 2022-11-27 08:55
Ska rmavbild 2022 11 27 kl. 09.15.29
Idag är det på nytt en viktig match i Partillebohallen. Vi gästas av Malmö FBC som för tillfället ligger sist i tabellen men som på intet sätt är ett dåligt lag för det. Allsvenskan Södra är denna säsongen superjämn historia. Vi ger Er lite förutsättningar för match och även några korta frågor till assisterande tränaren Johan Jonasson.

Malmö FBC har många säsonger bakom sig i Allsvenskan men har hittills denna säsong haft det lite motigt. Man har på åtta matcher bara spelat in en enda poäng men samtidigt har man varit väldigt nära att störa en hel del lag och poängen kommer mot FBC Lerum. Hos skåningarna finns dessutom en Partillebekanting iform av Kim Clemedtsson som har bl a ett SM-brons för herrjuniorer med oss samt även några fina säsonger i Warberg och SSL. Kim har hittills denna säsong gjort 13 poäng och är alltid ett rightfattat hot.

Malmö spelar traditionellt sett men mycket kontringar och är vana av att ligga i tabellens bottenskikt och har därmed den allsvenska rutinen att hantera pressade situationer. Det kommer med all säkerhet ett tokladdat Malmö till spel i Partilleborgen idag.

Vi hade en tuff helg för veckan med två Värmländska matcher. Överraskande vinst hemma mot Karlstad med 8-7 vittnar om den kapacitet laget har. Får vi allt att stämma så kan vi slå alla lag i serien. Tyvärr fanns inte krutet till att ladda om och förlusten mot Skoghall borta på söndagskvällen rann iväg till 3-12 vilket såklart är allt annat än ett ok resultat.

Rikard Eriksson kunde ej medverka mot Skoghall pga av "lower body injury" och efter halva matchen klev Albin Jansson av planen med likaledes skada. Albin är definitivt inte med idag heller och det blev ett tydligt avbräck när han gick ut. Även Johan Främberg fick en känning och Melkersson var indisponibel dessutom.

Till matchen mot Malmö är Johan och Tobias definitivt med igen och kanske kan vi hoppas se även Rikard men oklart i skrivande stund.

Vi tog oss ett kortare snack med Johan Jonasson, assisterande tränare

Förlust med 12-3 borta mot Skoghall. vad var det som hände? Vi är slappa i jobbet i egen zon i första perioden och blir straffade hårt. Sen i andra perioden är det jämnt. Vi bestämmer oss för att kliva upp i vår press i tredje och då rinner det iväg rejält. Fruktansvärt tråkigt efter goa känslan vi hade mot Karlstad.

Nu väntar Malmö som ligger sist i serien. Vad tror du om den matchen? Är det något man lärt sig i denna serien så finns det inga lätta matcher så jag förväntar mig en riktigt tuff match. Hoppas vi är på tå från start och springer hem 3 poäng.

Hur är skadeläget i truppen? Skadeläget hade helt klart kunnat vara bättre. Albin å Rille är nog borta. Sen har vi Johan och Melker som vilat i veckan men kände på det igår. Hoppas på dom. Så det är 4 ganska tunga namn för oss. Men vi skall kriga hårt ändå.

Varför skall man som PIBS-supporter komma ned och se matchen? Anledningen till att komma är ganska enkel. Vi spelar allt som oftast bra på hemmaplan och vi är rejält revanschsugna efter matchen mot Skoghall.

Vi hoppas att vi får se många på läktaren idag som kan ge stöd åt lagets kamp mot tre tunga poäng.

Biljetter till Malmömatchen

Tv-sändning herrmatchen finner ni här

Matchstart kl 16.30 i Partillebohallen

Md fbc partille p transparent 400x400
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md sspibs
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md js partille badge
Md serneke
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md sargdekal ilovepizza
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub