Img 1043

Gameday - Fullsatt och chans till match tre eller ett avgörande

Publicerad 2023-03-22 14:26
Tim
Klockan sju ikväll får vi första kvalmatchen till Svenska Superligan någonsin i Partille. Strorfavoriterna Warberg kommer på besök och skall stänga matchserien för att ta sig vidare till play-off 2. Man möter ett kraftigt nederlagstippat hemmalag som stod upp bra i match ett. Vi ger Er förutstättningar för matchen och några kommentarer inför densamma.

Play-off 1 till SSL avgörs i bäst av tre matcher där Warbertg har fördel av avgörande match hemma. Om denna blir av spelas den på lördag 25:e mars kl 15.00 i Sparbanken Wictory Center. Vid vinst ikväll säkrar man i så fall avancemang till Play-off 2 och bäst av fem mot en vinnare från Norra Allsvenskans Play-off 1. Alla tips går för en vinst för gästerna och Svenska Spel ger oddset 5,20 gr pengarna för en hemmvinst med bortavinsten står i 1,34.

Till matchen ikväll återkommer Partilles storstjärna Albin Jansson men i gengäld är unge lovande backen, blott 17-årige Hampus Thornblad sjuk. Assisterande tränaren Johan Jonasson ger oss sin känsla inför kvällens match.

- "Att få representera Partilles A-lag inför en fullsatt hemmaborg känns fantastiskt. Jag har varit i denna föreningen sen jag var åtta år så det är mycket känslor i kroppen idag. Om vi kommer igång som senast så tror jag att det blir en ytterligare match på lördag."

Rent känslomässogt är Huvudtränare Ricard Carlsson lite mer balanserad men inne på lite samma linje.

- "Kul med fullsatt och hemmaplan! Tror vi kommer få möta ett ännu bättre Warberg denna gång. Inte lika nervöst att leda i matcher som dom gör nu. Så gäller verkligen att vi steppar upp lite till från senast och tar vara på våra chanser"

Partillebohallen är inte en Arenahall och erbjuder inte de allra bästa faciliteterna bortsett från spelplanen som medger ett öppet och fartfyllt spel. Det kommer vara tätt, varmt och ett enormt tryck i hallen. För gamla Varbergare kan nog tankarna nästan gå till den gamla Idrottshallen även om Partillebohallen är en nybyggd. Just inramningen kommer med all säkerhet bli minnesvärd.

- "Vi kommer göra allt vi kan för skapa ett värdigt och bra event för alla spelare, funktionärer och publik. Att ha sålt 400 biljetter i förköp ett par dagar innan matchdagen är inget annat än magiskt. Vi hoppas på en trevlig inramning där alla kan få njuta av världens snabbast sport säger FBC Partilles Ordförnade Ulf Andersson"

Vi är ett bra hemmlag och har bara förlorat mot Hovslätt och Lindås på hemmaplanen under ordinarie tid men samtidigt är Warberg seriens bästa lag och man har ett spel som kan passa på bortaplan. Senast man var på besök i Partille fick man strykt men då var det i Partille Arena. Allt talar för en tät och böljande tillställning som kommer lämna ingen oberörd.

Ricard Carlsson fortsätter sitt resonemang

- "Vi vet att vi är starka hemma och hoppas kunna ta detta till en 3e och avgörande tillställning.""

Båda tränarna annonserar förändringar i sina laguppställningar

- "Truppen är laddade. Tyvärr saknas Hampus (sjuk) av dom spelande från förra matchen men Albin är tillbaks i spel. Hugo Arvidsson tillbaks men varit sjuk tills idag. Leo Hammarstedt och Filiup Sandblom borta säger Ricard Carlsson"

Tränare Johan Astbrant säger till Warbergs hemsida.

- "Vi har en full trupp på nytt och kommer att göra ett par justeringar i laguppställningen mot hur det såg ut senast. Som alltid handlar det om vad vi tror att det blir för matchbild och vilka spelare vi tror passar bäst för det. Senaste mötet hade väl allt en kvalmatch skall innehålla, det var nerver, känslor, jämnt och tight så det var väl precis som det skall vara."

För dig som inte har biljett kan du se matchen på Aftonbladet TV här

Partilebohallen är slutsåld och man kommer EJ att kunna komma in i arenan utan en matchbiljett. Entrédörrarna öppnas 18.00.

Laguppställningarna

7

Alexander Eriksson

8

Jacob Holm

9

Emil Strömberg

11

William Säll Magnusson

14

Tim Svan

16

Linus Järrebring

18

Johan FrämbergK

20

Jonatan Törn

21

Patrik Malmström

22

Albin Jansson

23

Erik Ström

77

Arvid Pölder

85

Tobias Jernsand

Målvakt1
86

Liam Aruvald

90

Linus Gustafsson

92

Hjalmar Lingheimer

96

Caspian Dahlman

Målvakt
8

Oliver Sandberg

Center
10

Simon Svensson

Center
11

Nico Mutter

Forward
15

Arvid Vonk

Målvakt1
18

Andreas Grönli

Back
19

Jesper LarssonK

Forward
21

Johan Stadin

Back
23

Joel Birgersson

Forward
26

Edwin Körberg

Center
27

Anton Birgersson

Forward
29

Mattias Lövenfors

Back
40

Rikard Eriksson

Center
43

Simon Nilsson

Center
67

Zeb Johnsson

Back
76

Filip Erheden

Forward
77

Max Källerteg

Forward
80

Oskar Winbo

Målvakt
87

Hannes Karlsson

Back
97

Oliver Olsson

Back
99

Markus Berntsson

Back
Md fbc partille p transparent 400x400
Md lokalpressen logga
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Md novon el logga
Md img 5636
Md 1630072790746 amhult bygg och kakel logga final faktura
Md download
Md img 6680
Md bildit
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub