Gameday - Derbydags och match mot Lindås borta

Publicerad 2022-10-01 02:11
Bild7
Foto: Roine Bengtsson. Kommer Patrik Malmström göra säsongens första mål mot sitt förra lag?
Lindåsmatcherna var för tio-femton år sedan kraftigt rivalsierande matcher. Nu är vi åter i samma serie och man kan nog förvänta sig samma intensitet och rivalitet imorgon i Salming Arena. Vi ger Er lite förutsättningar för matchen samt har snackat med huvudtränaren Ricard Carlsson. Även han med en bakgrund hos vågorna.

Lindås Waves har denna säsong tappat mängder med kvalificerade spelare under rubriken och ambitionen att gå en annan väg än till exempel oss i Partille. Exakt vad man menar med det kan man fundera på men klart är i alla fall att man har ett knippe högkaratiga spelare i Axel Larsson, Jesper Andreasson, Daniel Estrella Näslund och Oskar Adler. På två formationer har man ett lag som kan störa de allra flesta lagen i serien. En tuff lottningsnyckel har gett de match mot Höllviken borta och Karlstad hemma där det blivit två förluster. Vilket i sig säkert hade gällt för mer än hälften av seriens lag. Så i och med matchen mot oss står man då inför en match man skall vinna.

Man har också en Partilleprodukt i truppen i Edwin Jonsson. Edde har fina handleder och bördig från vår duktiga 00-kull och själv född 01 och är därmed gammal barn- och lagkompis med spelare som Hjalmar Lingheimer, Joel Andersson, Jonatan Törn och Linus Gustafsson. Edwin har fått en bra start på årets serie och är en av spelarna som skall stå för poängproduktionen.

I Daniel Calebsson har man fått in en gedigen tränare med fantastisk innebandykarriär. I mångt och mycket ett föredöme för sporten på Elitnivå. Någon vecka före seriestarten valde Lindås att plocka in några spelare från Pixbo Wallenstam på dubbellicens. I Gustav Andersson med flera får man ett tillskott som gör at bredden finns på ett helt annat sätt.

Historiska matchen mellan Lindås och Partille finns det gott om. Men faktum är att vi alltid haft tuffare i Salming Arena. Kanske kan intåget av Patrik Malmström, Albin Jansson och Ricard Carlsson bidraga till att vi känner oss bättre hemma i hallen. Albin är tillbaka från sin sjukdom och gör sin första seriematch för Trollkarlarna. Det ger oss en kraftig förstärkning och skulle tro att alla tre är väldigt laddade och motiverade inför derbyt.

På skadelistan återfinns nu endast Tim Svan, Filip Sandblom och Hugo Arvidsson så fler alternativ kommer att ges i matchningen av laget.

Vi tog oss ett kort snack med han som skall ansvara för matchningen av laget. Ricard Carlsson.

Vinst mot Lillån hemma senast. Hur upplevde du matchen? Var jätte nöjd med matchen tills dom fick sitt 2-1 mål! Tills dess dominerade vi och var mkt hungrigare. Efter det tycker jag det var mycket upp och ner i prestationen. Men vi gör det lilla sista till slut och får med oss 3 riktigt sköna poäng! Viktigt och Starkt när vi inte riktigt är på topp.

Nu väntar din gamla klubb Lindås som gjort en generationsväxling. Hur känns det att möta sin gamla klubb? Det är helt klart speciellt. Men skall bli riktigt skoj! Salming är en härlig hall där jag fortfarande känner mig lite hemma. Sen är det alltid trevligt att träffa gamla spelare som man har fått uppleva trevliga innebandyminnen med.

Vad blir viktigt i matchen för att vi skall kunna vinna densamma? Fortsätta sätta försvaret som jag tycker vi gjort i tidigare matcher. Har vi fem utespelare på banan så har vi inte släppt mkt mål hittills. Sen om det släpper för våra offensiva pjäser så ser det riktigt ljust ut.

Hur är skade- och sjuklägret inför denna omgång? Inga nya skador. Haft lite sjuka spelare i veckan som vanligt, men just nu ser det ut som alla utan Hjalmar kommer till spel. Så det ser lovande ut.

Till sist stort lycka till! Stort tack 🙏🏻

Md fbc partille p transparent 400x400
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md sspibs
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md js partille badge
Md serneke
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md sargdekal ilovepizza
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub