Första allsvenska vinsten sedan 2013

Publicerad 2022-09-25 17:10
Bild2
Herrlaget tog sin första allsvenska vinst sedan 2013. Man gjorde det på ett övertygande sätt genom att slå tillbaka SSL-kvalande Lillåns IBK med 6-5 efter en tät och jämn match men där man faktiskt aldrig låg under. Matchavgörande målet gjordes med mindre än tre minuter kvar av Jacob Holm.

Herrlagets försäsong har kantats av skador, sjukdomar och i någon mening sena tillskott och spelarförluster. Det sammantaget med en väldigt tuff inledning på serien har ställt frågan om hur laget skulle klara sig egentligen. En snudd på heroisk kämpainsats mot Warbergs IC borta gav ändå till slut en klar förlust och nu väntade Lillån som slutkvalade för att ta steget upp i SSL så sent som i april. Ett lag med många fina spelare där Aron Ohlsson och Isak Palmén står ut lite extra.

Till denna match saknades fortsatt Albin Jansson (sjuk), Tim Svan (käkopererad), Jonatan Törn (spelar med Ledberg denna helg), Hugo Arvidsson (fot) och Filip Sandblom. Tillbaka i laguppställningen fanns dock backen Joel Andersson. På nytt inleddes matchen på två femmor och med en avlastningsformation som i princip enbart bestod av killar födda 2005.

Vi inleder matchen väldigt starkt och kommer i anfallsvåg på anfallsvåg. Man kan räkna till inte mindre än fem klara chanser inledande 3–4 minutrarna där Linus Gustafsson, Erik Ström, Rikard Eriksson och Patrik Malmström har alla högkaratiga lägen. Till slut kan dock Erik Ström och Johan Främberg förlösa hemmapubliken med två mål sex och åtta minuter in i perioden. Nyss nämnde Ström inleder med andra ord för andra matchen i rad målproduktionen. Faktum är att vi har full kontroll på matchen och borde gjort både trean och fyran men som så ofta mot bra lag som Lillån så är det farligt att inte utnyttja sina lägen. Via ett kanske tveksamt inslag utnyttjar så Örebroarna att vi är aningen ofokuserade och Kan skicka en diagonal rätt igenom och påföljande direktskott sitter vacker i målet. 2-1 ledning med dryga 13 min spelat och därifrån börjar Lillån pumpa på och avslutar perioden klar bäst.

- "Jag tycker vi startar matchen riktigt bra och borde kanske haft 4-5 kassar efter första perioden. Men vi bränner lite för mycket chanser. säger assisterande tränaren Johan Jonasson"

Matchens första utvisning kommer åtta minuter in i mellanakten och är efter en tilltrasslad situation i hörnet där Hampus Thornblad blir lite bortvänd och håller fast Lillånspelaren. I spel 4 mot 5 kan dock William Säll-Magnusson bryta boll och komma i en spelvändning och sätta 3-1. Lillån är dock väldigt bra i power-play och till slut hittar man igen in i slottet på Aron Ohlsson som sätter reduceringen. Detta blir startskottet för Lillåns bästa period i matchen och man får till slut också välförtjänt utdelning till 3–3. Jacob Holm gör dock kanske sin bästa match för säsongen och lite som en blixt från klarblå himmel kan han trycka upp ett dragskott i bortre krysset med 18 min spelat och det ger oss på nytt ledningen inför en periodvila.

Vi kommer på nytt ut stort i en period och äger inledningen av sista perioden och skapar massvis med chanser och till slut kan återigen Erik Ström måla fram till 5–3. Direkt på tekning är vi dock ouppmärksamma igen och firma Palmén-Olsson fixar till 4–5 bara fem sekunder efter vårt mål. Efter detta svänger matchen fram och tillbaka och Lillån kan kvittera men till slut avgör Jacob Holm med två minuter kvar genom ett nytt dragskott i bortre krysset. Lillån tar direkt time-out och nu följer en hård press an gästerna men vi kan reda ut stormen efter fantastiskt defensivt jobb ännu en gång. Sägas skall att Lillån har åtminstone två jättelägen att kvittera men får ej träff på bollen.

Första vinsten i herrallsvenskan sedan 2013 är ett faktum. Något som laget är väl värda efter två väldigt bra inledande matcher med tanke på förutsättningarna. På nytt svarar Jernsand för en gedigen insats i kassen och vi orkar igenom matchen på ett bättre sätt än mot Warberg. Nästa vecka väntar Derby ute i Askim och mot Lindås Waves. Blir en kul men lika svår uppgift till. Inga matcher kan anses vara enkla i denna serie.

Johan Jonasson fortsätter

- "Matchen är jämn där båda lagen byter chanser med varann. Tycker dock att vi vinner helt rättvist även om vi stundtals är riktigt slarviga både framåt och bakåt. Det får vi försöka rätta till under veckan"

- "Många var väldigt bra och det är en laginsats men kul att se de två egna produkterna och magikerna Johan Främberg och Jacob Holm dominera avslutar Johan"

Spelarbetyg:

5p: Jacob Holm
4p: Tobias Jernsand
3p: Erik Ström
2p: Johan Främberg
1p: Alexander Eriksson

Who is hot:

1: Hela lagets attityd och kämparinställning. En för alla, alla för en. Håller detta i sig kan det bli roligt.
2: Erik Ström har nu gjort tre mål på två matcher. Och är målbäst i 1a kedjan. Vem hade trott det?
3: Publiken. Kul att se de 200 vilja och på slutet föra fram laget i fem mot sex spelet. Många glada ansikten i hallen denna kväll kan jag lova.

Who is not:

1: Svårt att hitta något denna dag med två allsvenska vinster. Men skall det vara något är det väl att skicka en passning till skolungdomar (?) på Partille Gymnasium eller annan skola som roat sig med att dra runt i alla sladdar inne i vår PA-anläggning.

Md bild3
Md bild5
Md bild6
Md bild7
Md bild8
Md fbc partille p transparent 400x400
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md sspibs
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md js partille badge
Md serneke
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md sargdekal ilovepizza
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub