Img 1043

En fantastisk säsong har tagit slut

Publicerad 2023-03-24 12:25
Publikny
Herr A-laget stod på nytt upp väldigt bra mot Warberg men förlorade till slut matchen med klara siffror efter en hel del motstuds och en storspelande målvakt i Warbergskassen. Vi kommer här ge dig analyser, kommentarer, spelarbetyg och en massa annat.

Inför fullsatta läktare och en magisk inramninmg tog FBC Partilles kvalsaga säsongen 2022/23 abrupt slut. Segersiffrona kunde till slut skrivas till hela 7-1 i Warbergs favör. Det skall dock säga direkt att detta verkligen inte var en utklassningsmatch. Fakta är att matchen är mer än jämn i 35 minuter innan Warberg kan göra 2-0 på en utsökt diagonal av Rikard Eriksson till Andreas Grönli som snyggt volleyskjuter in målet bakom en dittills mycket bra Tobias Jernsand i Partillekassen. Med bara 45 sekunder kvar av den andra perioden utnyttjar gästerna ett misstag i egen zon av oss och kan göra 3-0 och det blir lite luften ur såklart. Skotten efter två perioder är 10-12 och det är flertalet kvalitativa chanser signerade Partille där något bara måste bli mål. Arvid Vonk i Warbergsklassen storspelade dock och fick dessutom pris som matchens lirare.

Efter sju minuter av tredje perioden gör så Nico Mutter 4-0 efter nytt halvslarv i egen zon. Jonatan Törn kan dock på egen hand skaka liv i matchen minuten därpå och mellan matchminut 48 och 54 skapas visst tryck och en del chanser men vi får ej utdelning och Time-outen kommer 55.32. Målvakten tas bara för att vi själva direkt skall dra bollen in i eget mål och avgöra matchen. Det blir ytterligar en boll i tom bur och till slut skrivs siffrorna alltså till hela 7-1.

Över två matcher mot serievinnarna i Södra Allsvenskan kan vi stoltsera med att vi hållt de stången och matchen helt jämn i fem av sex perioder. Vår chans låg som störst i match 1. Det märks också att vi gör fler misstag, likt till 4-5 målet i match 1 och likt 1-5 i match 2. Warberg gör ej den typen av misstag och man är tyngre och mer kompakta och vinner serien rättvist men man fick onekligen jobba hårt för det. Man kan inte heller annat än undra hur det slutat med Rikard Eriksson i en svart tröja. Större än så var nog ej marginalerna i slutändan.

Vi önskar dock Warberg stort lycka till och hoppas slippa se de i Allsvenskan Södra säsongen 2023/24. Lagets publik är verkligen värda att få ett lag i Svenska Superligan. Men vägen dit är snårig, svår och långtifrån självklar.

Partilles assisterande tränare Johan Jonasson om matchen och kvalet

- "Möter ett Warberg som backar hem och spelar tight. Lite som vi gjort tidigare. Matchen är jämn tills Warberg gör 3-0 då går luften ur oss tyvärr. Hade vart kul å se vad som hade hänt om vi hade satt några av våra 100%iga målchanser vid ställningen 0-1. Hade nog blivit en annan match då. Men stort grattis till Warberg och jag önskar de stort lycka till i nästa steg".

Vi här på pibs.se vill passa på berömma laget för det stora hjärta man visat och att alla faktiskt presterat på max när det väl gällde. Visst med bättre skräpa kunde vi kanske haft en match 3 men på det hela taget är arbetet 100%-igt genom två fighter. Inget mer kan begäras.

Who is hot:

1. Det givna valet. Temperaturen på vår fullknökade läktare. Totalt 429 personer i hallen och fantatsiskt värme på läktaren. Då skall man ändå veta att det ösregna och var kyligt ute.

2. Publiken. Uppskattningsvis 125 pers från Warberg skapade fin stämning men även Partillesidan bjöd upp och vi hade en inramning där det var svårt att göra sig hörd emellan varven. Eller som allt i allon Cathrin Thornblad sa. Så här skall det vara varje vecka.

3. Intensiteten på plan. Otrolig kamp men ganska befriande från fula tacklingar. Hårt och sjysst. Det gillas starkt. Respekt från båda lagen.

Who is not:

1. Nivån på kvalmatcher i innebandy är fullständigt horribel från ett regelboksperspektiv. Ideliga fasthållningar modell livtag och tvåarmsgrepp som helt lämnas utan konsekvens. Åt båda hållen. Helt ärligt fullkomligt barockt och inget som gäller bara denna kvalmatch. Har man sett matchserien Kalmarsund vs Pixbo inser man att man kan göra snudd på allt. Bättring måste till. Döm för spelförstörande momemt. Släpp på kampen men beivra det som direkt är spelförstörande eller för den delen våldsamt. Fortsätter detta kommer vi se skyttegravar och brottning inte skönt innebandylir.

Head Coach Ricard Carlsson avslutar med sina tankar

- "Stolt över laget och imponeras över att vi kan få ett så bra lag som Warberg att ändra sin taktik efter oss till match två. Det tar jag som bästa betyg till vad vi åstadkommit. Vi måste dock bli bättre på att sätta våra chanser säger Ricard"

Nu väntar som vanligt en silly season och vi återkommer löpande med vad som händer i truppen.