Debutanten Isabella "Bella" Fröberg inför Göteborg!

Publicerad 2018-10-19 20:47
Bella
Imorgon spelar Wizladies sin fjärde match och vill man se positivt på det är man obesegrad via en vinst och två oavgjorda. Mera negativt så har man tappat klara ledningar mot både Lindome och Kungälv. Nu väntar IBK Göteborg imorgon i Torpahallen och vi tog oss ett snack med en av alla unga talanger som nu finns på damsidan. 16-åriga Isabella Fröberg gjorde debut mot Lindome och är även med i laget imorgon.

Vi tog oss ett snack med en av vårt damlags nya yngre förmågor, Isabella Fröberg, inför lördagens match mot IBK Göteborg. Fröberg som i den senaste matchen hemma mot Lindome, gjorde debut i A-laget halvvägs in in matchen.

- "Självklart var det jättekul! Att få möjligheten att spela matcher med damlaget är något som jag alltid haft som mål sedan jag var liten och började spela innebandy. Såklart var det också nervöst, men inte så nervigt som jag hade tänkt mig"

Matchen i sig hade ju en tråkigare avslutning där man efter en tidig ledning, fick se Lindome jobba sig in i matchen och till sist vända och vinna i sudden.

-"Jag tycker att vi började starkt med mycket energi och vilja vilket också visades i siffrorna till en början. I andra började vi dock känna oss lite väl bekväma och Lindome kom ikapp oss. I tredje hade vi chansen att få grepp om matchen men lyckades inte riktigt. Sudden-förlusten kom sedan med ett snöpligt volleymål från deras sida"

Nu är det alltså Göteborg som väntar, ett gäng som ligger strax under Partille i tabellen.

- "Jag har inte så jättebra koll på Göteborg som damlag i Div 1 men hoppas och tror ju såklart att vi tar hem den"

Det är ju ett "nytt" damlag med många nya och yngre spelare. Vi frågade "Bella" hur det känns det att vara en del av den generationsväxlingen.

- "Det känns superkul. En möjlighet för en nystart och att laget kan komma tillbaka starkare än någonsin"

Utöver A-lagsspel så har ju Fröberg även en JAS-serie att tänka på, där man hittills fått en ganska tuff start i en tuff grupp generellt.

- "Jag tycker ändå att vi har gjort fyra bra prestationer, kanske lite mindre bra nu senast mot Pixbo. Men prestationen har tyvärr inte speglats på poängtavlan"

Vi frågade Bella vad hon tror man behöver lägga fokus framöver i JAS.

- "Framförallt att sätta våra chanser och vara lite smarta när vi avslutar. Om man tar matchen mot Fristad som exempel, en match som vi helt klart äger alla tre perioder. Vi har ca 50 skott på mål mot deras 15 och ändå slutar matchen 1-1. Positivt ändå att vi skjuter såpass mycket som vi gör då för lite skott har varit ett problem för oss tidigare".

Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Md 140610 stiftelsen dunross
Md sspibs
Md nordic wellness
Md unihoc
Md intersport
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md bmw logo
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.15.27
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.14.54
Md js partille badge
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md sk rmavbild 2015 07 26 kl. 09.26.54
Md sargdekal eb torkteknik
Md sargdekal ilovepizza
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub