Daniel Karlander återvänder!

Publicerad 2019-07-29 11:12
Dannek
Det är med stor glädje vi kan konstatera att Daniel Karlander har tecknat sig för ett tvåårsavtal med Partille Innebandy och återvänder till oss efter spel i Svenska Superligan och nu senast i Alligator Malans och Mobilar League i Schweiz högsta serie. I Daniel får vi en spelare av yttersta klass och ett superproffs i sin inställning till sin idrott.

- "Daniel Karlander ger oss en dimension som är unik idag. Han är en spelare som kan avgöra själv, slå ut sin motståndare, sätta upp sina medspelare. eller bara jobba stenhårt över hela banan. Åren i SSL och Schweiz har utvecklat honom till ett superproffs som i allt han gör sätter avtryck på sin omgivning och visar vägen. Något som kommer ge många av våra yngre spelare mycket säger Sportchef Ulf Andersson"

Daniel har 0302 Innebandy som moderklubb. Med detta sagt är ändå Daniel PIBS-hjärta stort och det känns som att få hem en egen produkt efter alla hans år hos oss.

- "Daniel Karlander är en av de bästa spelarna som funnits på marknaden och vi är enormt glada att han valt att komma hem och hjälpa oss upp i seriesystemet fortsätter Ulf"

Intervju med Daniel Karlander

Du har alltså valt att komma hem till Partille efter fem säsonger i SSL med Warberg och två med schweiziska storlaget Alligator Malans. Varför väljer du att återvända till Wizards när du hade flera andra erbjudanden? Efter 7 år på flykt var inställningen att flytta hem till Göteborg och då kändes PIBS som det enda rätta alternativet för mig. Det har funnits en dialog mellan mig och PIBS en längre tid så nu känns det kul att allting är klart!

Laget har sedan du var hos oss trillat ur två serier. Har du följt laget något? Nej inte direkt, vet bara att de var på håret för att hålla sig kvar förra året.

Vad ger dig motivation nästa säsong och vad ser du dig bidraga med? Motivationen är att försöka hjälpa laget att börja klättra uppåt i seriesystemet. Efter att ha varit borta några år i de högre serierna/utomlands har jag fått viktig rutin och god kunskap som jag hoppas kunna dela med mig av.

Kan du nämna några spelare bland Trollkarlarna som du känner lite extra och ser fram mot att lira med igen? Det var så många år sedan jag spelade med Partille så laget är i princip helt nytt för mig.

Föreningen har rustat för en snabb comeback. Vad blir viktigt för att lyckas med detta? Rätt inställning inför varje träning och match är alltid viktigt, för det spelar ingen roll vilket lag man har om man inte har det.

Hur var de två säsongerna i Schweiz och på vilket sätt var innebandyn annorlunda där? Det är mer fart och fläkt och mindre taktiskt än det är här. Det var lärorikt att flytta till ett land där allting är nytt för en, då märker man verkligen hur viktig det är att kommunicera med varandra på plan.

Till sist ett stort varmt välkommen tillbaks. Tack!

Fakta: Daniel Karlander
Född: 1987-11-16
Längd: 184 cm
Vikt: 76 kg
Tröj.nr: 59
Moderklubb: 0302 IB
Matcher i SSL: 141
Poäng i SSL: 155
Matcher i PIBS: 103
Poäng i PIBS: 174
Säsonger i Mobilar League: 2

Md danielk alligator
Foto: Alligator Malans
Md dk pt
Foto: Johanna Lundström Partille Tidning.
Md daka
Foto: Philip Mauritzon Partille Tidning
Md dakar
Foto: Patric Ljunggren Sveriges Radio.
Md kom nu
Md nordic wellness
Md unihoc
Md heras
Md bmw logo
Md intersport
Md 140610 stiftelsen dunross
Md sspibs
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md js partille badge
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md sargdekal ilovepizza
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub