Img 1043

Seriepremiären för damerna är äntligen här!

Publicerad 2022-09-24 08:36
1a9f7bf0 7c24 46d2 855d 6f74822cc3af
Foto: Floorball Framed By AK
Äntligen är dagen vi väntat på här. 17 april blev damerna klara för allsvenskan och nu står vi redo inför att köra igång den allsvenska premiären för säsongen 22/23. Warberg IBF är först ut och 13:00 i Partillebohallen tekar vi igång. Vi har tagit oss ett snack med huvudtränare Jonas Eliasson samt lagkaptenerna Sanna Olsson (huvudkapten) och Emma Altbrink samt Vendela Berntsson (assisterande kaptener) för att se vad de har att säga om seriepremiären:

- Så drar seriespelet igång. Hur taggade är ni inför seriepremiär?

Jonas: Ska bli väldigt kul att det drar igång på allvar.

Sanna: Otroligt fokuserad och laddad, äntligen drar serien igång!

Vendela: Otroligt taggad, detta är något vi alla längtat efter en lång tid nu så det ska bli fantastiskt roligt!

Emma: Vi är otroligt taggade! Äntligen drar serien igång efter en lång och tuff försäsong och vi känns väldigt redo.


- Hur har försäsongen varit och hur känns truppen?

Jonas: Vi har tränat på hårt och haft bra träningsmatcher där jag tycker vi gjort det väldigt bra överlag. Vi har valt att möta lag som är i allsvenskan eller ssl. För att på allvar känna på tempot. Truppen känns oerhört laddade för att sätta igång. Vi har en härlig mix av unga talanger och äldre rutinerade.


Sanna: En bra försäsong med mycket fys och en del innebandy, precis som det ska vara. Även spelat några träningsmatcher och fått bra svar i det vi tränat på.

Laget känns bra, truppen består av många unga talanger men även en del äldre spelare som besitter mycket rutin. En bra blandning av olika kvaliteter och spetskompetens.

Vendela: Försäsongen har känts väldigt bra, jag tycker vi har haft ett bra upplägg som gjort att man känt sig motiverad hela vägen.

Truppen känns riktigt grym. Det är alltid roligt med nya spelare som kommer in i ett nytt lag och tar för sig direkt. Vi har även tre femmor som alla bidragit med poäng såhär långt i träningsmatcherna vilket alltid är en härlig känsla.


Emma: Den har varit bra tycker jag. För egen del har jag kört mycket rehab efter min knäoperation i maj men jag tycker att alla har kämpat på väldigt bra med försäsongen och tycker vi har steppat upp flera nivåer i många aspekter. Sedan känns truppen jättebra! Tycker vi har en väldigt bra gemenskap i laget och det är fantastiska individer allihopa. En grym blandning mellan äldre rutinerade spelare ihop med yngre hungriga spelare - hade inte kunnat bli bättre!


- Vad är era förväntningar på säsongen?

Jonas: Mina förväntningar är att laget kommer gå för seger varje match. Slita och finnas där för varandra. Tror det finns alla möjligheter för en riktigt rolig säsong.


Sanna: Partille har som förening visat att de vill framåt och har en tydlig vision.

Jag har höga förväntningar! Jag tror så mycket på oss som lag och mina förväntningar är att vi tillsammans arbetar hårt för att skapa goda förutsättningar att vinna varje match.


Vendela: Mina förväntningar är höga. Jag är ödmjuk till uppgiften som kommer men samtidigt tror jag starkt på oss denna säsongen. Vi kommer som nykomlingar och kommer säkert ses som underdogs i många matcher, och så får det väl vara, men med den här truppen och vår spelidé tror jag att vi kommer komma långt på.


Emma: Jag tror stenhårt på oss som lag och hur vi vill spela så förväntningarna är höga. Självklart att vinna så många matcher som möjligt i år och samtidigt ha väldigt roligt på vägen. Jag tror vi kan skrälla en del i år.


- I premiären väntar så Warberg IBF. Vad tror du om matchen och vad vet du om motståndarlaget?

Jonas: Warberg tränas av en väldigt trevlig kille(Pontus) Hört en del hur dem spelar. Tyvärr inte sett dem men gör vi vår grej kommer Warberg åka hem med ledsna miner.


Sanna: Det är många spelare som gör sin debut i Allsvenskan, så det blir helt klart en spännande premiär!

Jag känner till en del spelare i Warberg sedan innan så det ska bli roligt att mötas redan i första omgången.


Vendela: En premiär är alltid en premiär, och dessutom nu även allsvensk premiär. Det kommer säkert vara mycket nerver inblandat men framförallt så kommer vi vara 100% förberedda, taggade och redo för den här matchen. Jag vet inte speciellt mycket om Warberg mer än att det är dem som står för motståndet på lördag.


Emma: Jag tror det kommer vara en härlig match med en del premiärnerver. Jag vet inte så mycket om Warberg förutom att vi mött de tidigare för 1-2 säsonger sedan och vann med uddamålet. Det kommer vara bra spel med högt tempo och två lag som kämpar om 3 poäng så det kommer bli en otrolig premiär!


- Till sist vågar du tippa matchen?

Jonas: Vi vinner!!! Sen om det är med 1 eller 8 bollar spelar ingen roll.

Sanna: Självklart går vi alltid för segar och tippar därmed att vi vinner matchen med 6-2!

Vendela: Om jag vågar? Vinst med 6-2.

Emma: Jag tror vi vinner med 8-3!


Vi önskar hela gänget ett stort lycka till i dagens match!

Länk till biljettköp finner ni här:

https://secure.tickster.com/sv/62heyef7wzzgr99/selectevent

Kan ni inte se matchen live så streamas den här:

https://www.innebandy.tv/livestream?id=s-fbc-partille-warberg-ibf-66bg1d


Md fbc partille p transparent 400x400
Md lokalpressen logga
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Md novon el logga
Md img 5636
Md 1630072790746 amhult bygg och kakel logga final faktura
Md download
Md img 6680
Md bildit
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub