Seger mot Zenith! Och nytt nyförvärv!

Publicerad 2021-11-07 09:13
M lfirande
Igår lördag reste Wizladies till Björlandahallen och toppmatch mot IK Zenith. Zenith som öppnat serien starkt med 3 vinster och 1 förlust, där förlusten kom mot Lerum. Wizladies resten även så med ett sprillans nytt nyförvärv som redan i sin premiär för Wizladies presenterade sig...

Wizladies hade onekligen en mycket bra vecka, i torsdags kontrakterade man ett mycket spännande och meriterande nyförvärv i form av Linnie Ahlberg som direkt i sin första match två dagar senare mot topptippade IK Zenith slog till med säsongens första mål. Utöver att ha fått in Linnie så tog man också en stark seger då man besegrade Zenith på bortaplan med 2-5 (1-1, 0-1, 1-3). Många saker att vara väldigt glada över!

Första perioden började som egentligen alla perioder, och som det hittils varit i samtliga matcher i år, att Wizladies tog kommandot och bollinnehavet. Men som man fick lära sig under matchen, och som man visste innan, så har Zenith många riktigt bra spelare som alltid hotar när dem får bollen. Zenith fokuserade mycket på att ligga i ett relativt lågt försvarsspel och hoppades på att kunna vinna bollar i viktiga zoner för att sedan kunna kontra, lustigt då matchen första mål just kom via en kontring men då för Wizladies. Bollvinst på egen planhalva så gick det ruskigt fort när första femman för dagen gick till anfall, där Amanda Ohldin (ass Felicia Andersson) som var magisk i senaste matchen mot Mölndal fortsatte visa stark form när hon smällde upp bollen rakt i krysset. Wizladies fortsatte därefter spela med mycket boll, och när Zenith hade den i sin ägo visade man upp på starkt försvarsspel där Zenith hade mycket svårt att bryta sig igenom. 2 avslut på mål från Zenith i första perioden talar sitt tydliga språk. Men Zenith skulle kvittera innan perioden var över, detta genom ett Power play. Fixstjärnan Frida Ahlstrand avlossade bössan som oturligt styrdes in i mål av Lisa Standar som till dagens vaktade Wizladies mål. Ett skott som skulle gått utanför, men med max flyt då gick in. 1-1 stod sig perioden ut.

Andra perioden hade knappt börjat när det är Zeniths tur att åka på ett boxplay, noterbart Wizladies första (och ända) powerplay på 5 spelade matcher! Statistiskt känns fortfarande detta helt orimligt... Wizladies var förödande i powerplay på försäsongen, där man var 100%-iga och detta fortsatte mot Zenith. Saga-Maja Andersson (som var hemma från Uppsala) sköt ett skott som styrdes in och 1-2 till Wizladies var ett faktum. Wizladies fortsatte därefter likt i första perioden att dominera med bollen, men Zeniths starka försvar och fantastiska målvakt såg till att hålla siffrorna nere trots många mycket fina lägen. Skotten slutade 3-8 i Wizladies favör.

I Tredje perioden så kunde man se att Wizladies gått ner på spelare och mönstrade två femmor med några som gjorde avlastningsbyten. Detta gav direkt då man 1:50 in i perioden gjorde mycket viktiga 1-3 genom veckans nyförvärv Linnie Ahlberg (ass Agnes Berglund). Wizladies fortsatte nöta ner Zenith och ytterligare mål framåt låg konstant runt hörnet. 8:12 gjorde man tillslut även 1-4 via Isabella Fröberg (ass Saga-Maja Andersson). Zenith som knappt hade haft ett skott på mål i perioden fram tills dess tog time-out, något som verkade ge ny energi till hemmalaget. Med 7 minuter kvar att spela började Zenith ta över taktpinnen istället, och Wizladies fokuserade på försvarsspel. Zenith skapade många mycket kvalificerade målchanser, men där stod antingen spelarna i vägen och täckte skotten eller om de gick igenom så stoppade storspelande Lisa Standar allt. Zenith skulle dock få en reducering och lite vittring när man 18:40 gjorde 2-4 via ett missat uppspel, ett av väldigt få individuella misstag av Wizladies. Direkt efteråt tog man även ut målvakten, men detta gav bara Wizladies chansen att göra 2-5 och punktera matchen, vilket man också gjorde via lagkapten Felicia Andersson.

Matchens lirare som sekretariatet i Zenith valde blev Mira Lindbäck från Wizlaides och målvakten i Zenith. Mira, som varit sjuk hela veckan, krigade på väldigt bra i alla sina byten med som vanligt mycket fart under fötterna. Att matchens lirare gick till Zeniths målvakt var inte heller någon skräll, när hon mer eller mindre rånade Partille på 2-3 mål. Men också ett kvitto på att man hade ett större övertag än vad kanske 2-5 visade på resultattavlan.

Utöver matchreferatet tog vi oss ett snack med Wizladies nyaste nyförvärv Linnie Ahlberg och Huvudtränare Sebastian Idehed om matchen som var.

I torsdags provtränade du, igår lördag vinst i toppmatchen mot Zenith. Hur är känslan efter vinsten?

Känslan efter är helt klart bra. Det är alltid jävligt skönt med vinst och för min egen del är det väldigt roligt att vara igång igen. Det blev inte jättemycket finlir idag men en laginsats som var bra rakt igenom tycker jag. Vi hade läge att göra några mer mål framåt men deras målvakt är väldigt duktig så 5-2 blev slutresultatet och vi fick med oss 3 viktiga poäng.

Vem är Linnie Ahlberg på och utanför planen?

Jag är en tjej med stark vilja och gott hjärta. Jag är väldigt familjär och jag älskar att spendera tid hemma hos mina föräldrar i Småland och hos min tvillingsyster och hennes två barn i Malmö. Jag är "nybliven" mamma till en liten pojke på 9-månader, vilket är helt fantastiskt. Både på- och utanför planen har jag mycket energi. Jag tycker inte om att sitta still och på planen gillar jag att spela när det är ett högt tempo, bollen rullar snabbt och det är fart under fötterna. Jag ger alltid 100% på planen och försöker alltid sätta mina medspelare i så bra lägen som möjligt.

Hur är dina tankar om vi blickar framåt, Kungälv hemma i nästa omgång?

Nu är jag igång och jag ser fram emot den här säsongen. Det hade varit kul att få till lite finlir mot Kungälv och att få komma igång och producera poäng såklart. Jag har ingen vidare koll på Kungälv sedan tidigare men oavsett motstånd så är det såklart 100% som gäller. Bottenlag eller toppenlag spelar ingen roll.

Huvudtränare Sebastian Idehed om att Linnie nu anslutit till truppen och matchen mot Zenith:

Fantastiskt nyförvärv! Redan från första samtalet kände man att Linnie skulle bidra med positiva saker till laget, och det visade hon direkt på träningarna hon körde med oss. Det känns mycket bra att fått in ett rutinerat namn som spelat flertalet år i högre serier men som också klockrent kommit in och visat sig vilja spela samma typ av spel som vi förespråkar. 1 poäng i första matchen mot duktiga Zenith visar på att många fler säkert kommer komma framöver!

Matchen i sin helhet mot Zenith är jag mycket nöjd över, visst man kan tycka att vi borde gjort fler mål framåt med bollinnehavet och lägena vi skapar, men vi är samtidigt stabila i det vi gör och släpper inte till mycket bakåt. Förhoppningen nu är att vi börjar gå uppåt igen i formen som vi hade på försäsongen och matchen mot Burås. Så mycket positivt att ta med sig!