Img 1043

Möt FBC Partilles nya U15 trupp.

Publicerad 2021-03-06 22:18
U15 laget
Till att börja med så handlar det om att bygga upp en grupptillhörighet och kamratskap bland killarna vilket jag tydligt redan kunde se att killarna stöttade och pushade varandra om någon gjorde misstag.

Johan Jonasson är den nya tränaren för FBC Partilles nystartade U15 lag.

Johan har varit involverad med innebandy många år. Han började spela innebandy för vår förening redan när han var 7 år och nu tar han sig an utmaningen att träna detta unga U15 lag som redan nu visar att vi har mycket duktiga killar i våra lag där ute.

Johan var med i det framgångsrika laget P86 som vann det mesta som gick att vinna på den tiden. Under sin juniora tid kvalade laget in till innebandyfesten där truppen var bland en av Sveriges 4 bästa innebandylag och de lyckades ta sig till semifinalen vilket är en stor bedrift i sig.
Johan har även varit med och vunnit med division 1 samt division 2 och även den div 1 som egentligen är den nuvarande allsvenskan även om han erkänner att han fick värma bänken rätt ofta "back in the days".

Johan som också är tränare för P08 bor i Sävedalen med fru Lina och sonen Amandus samt Vincent som själv är med i U15 truppen och kommer från P08 laget.

Vi ställer några frågor till Johan som den nya U15 tränaren och som hade premiär för sin första träning denna lördagsmorgon 6/3.

Vad var det som gjorde att ni ville starta ett Ungdomslag?

− Tillsammans med min tränarkollega Josef Aruvald bollade vi lite hur man skulle skapa så bra förutsättningar som möjligt för killar i föreningen som brinner extra mycket och vill satsa på innebandyn, vilket kommer att gagna föreningen i längden. Så det var så det hela tog fart och sen kontaktade vi ungdomsansvarig som tog upp frågan till styrelsen som godkände uppstarten av denna U15 trupp som nu har startat. Det har varit mycket planering och förberedelse innan starten och det är jättekul att äntligen få sätta igång.

Johan Jonasson poängterar att inga dörrar är stängda, det finns spelare som fortfarande är under utveckling och när vi ser att dessa killar är redo så tar vi in dem i truppen.

Hur kommer ledarstaben att se ut?
− Ska jag vara helt ärligt så är detta så nytt men tankarna är att jag tillsammans med Andreas Hansson som också är från P08 samt Mattias Ljunggren P05 tillsammans kommer att leda laget till en början. Vi har även haft många föräldrar som visat sitt intresse att hjälpa till med laget vilket jag är djup tacksam för. Så det kommer att lösa sig på ett mycket fint sätt kring U15 truppen.

Hur tycker du det är att vara tränare i 2 lag. Kommer du att ha kvar ditt fokus på P08 framöver?
− Jag kommer aldrig att tappa fokus på P08 då jag har tränat dessa underbara killar sedan de var 6 år gamla. Många av U15 spelarna kommer från pojkar 08 och tack vare att så många är involverade med P08 laget så som ledare och föräldrar som ställer upp på ett så fint sätt så känner jag att jag har deras stöd med mig och inget kan få mig att tappa fokus.

Vilka åldrar finns med i truppen och hur ofta kommer ni träna tillsammans?

− Det är allt ifrån P09, P08, P06 samt förstärker vi upp med några ur P05.
Till att börja med så handlar det om att bygga upp en grupptillhörighet och kamratskap bland killarna vilket jag tydligt redan kunde se att killarna stöttade och pushade varandra om någon gjorde misstag. Vilket är härligt att se som lagledare, det är precis så ett lag ska vara. Så tanken är att vi ska försöka hålla den här lördagstiden och inför nästa säsong träna 2 gånger i veckan och även ha 2 lag
anmälda till seriespel samt cuper framöver.






Hur var det nu på premiärdagen, vad är ditt första intryck?

− Jag blev väldigt positivt överraskad att så många tackade ja och ville vara med samtliga killar vi skickade inbjudan till kom vilket var kul. Vad gäller innebandykvalliten så måste man ha det i åtanke att laget är nybildat och många har inte spelat ihop dock fanns det väldig mycket vilja och inställning men i det stora hela mycket kämpaglöd. Så nu ska vi bara slipa på taktik och formationer i denna fantastiska trupp av spelare.






Vad tror du om dessa killar i truppen. Hur ser deras framtid ut, säg om 3 år vad är din magkänsla?− Jag tror många kommer att ingå och spela i vårt JAS lag det är jag ganska övertygad om. Men innan dess hoppas jag att vi får vara med i U16 SM dock skiljer det några år emellan killarna och så är det en hel del planering men att P06 senare ska ingå i JAS laget, för att sen fylla på med P08. Vi vill att killarna är med på vår resa så långt det bara går men med allt annat så finns det andra intressen som drar. Men det är ett av målen att vi ska ha egna killar från vår förening som fyller på i lederna av våra egna talanger som vi har i FBC Partille.

Slutledningsvis tillägger Johan Jonasson att samtliga ledare samt killarna i truppen är extrem taggade i och med uppstarten av det ny startade U15 lag.

Vi önskar samtliga killar och ledare all framgång i framtiden "Let´s go Wizards"!


CL
Md fbc partille p transparent 400x400
Md lokalpressen logga
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Md novon el logga
Md img 5636
Md 1630072790746 amhult bygg och kakel logga final faktura
Md download
Md img 6680
Md bildit
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub