Magic vänder hem från SSL!

Publicerad 2016-06-27 17:52
Sebbe
Sebastian "Magic" Bodenmalm vänder hem till Wizards efter två säsonger i Svenska Superligan med Warbergs IC. Sebbe var vår klart bäste spelare i Allsvenskan då han lämnade oss och vi har stora förväntningar på honom då han kommer tillbaks som en bättre spelare, inte minst avseende den fysiska statusen. Vi tog oss ett kortare snack med Sebbe som precis signat på ett tvåårsavtal med oss.

Välkommen tillbaka Sebbe, efter två år spelande i SSL-laget Warberg så återvänder du hem till trollkarlarna. Vi börjar i Warberg, hur har dina två år varit hos hallänningarna? Dom har varit otroligt lärorika år med både spel i SSL och att få testat vingarna i en annan stad än Göteborg. Det är en av dom mest professionella föreningarna i innebandy Sverige så man har lärt sig mycket på men även utanför banan.

Vad tycker du att du själv har utvecklat mest under de senaste två säsongerna? Allting har ju utvecklats i rätt riktning för en innebandymässigt men det mesta måste jag själv säga är att kunna värdera dom olika situationerna som uppstår på banan. Även mitt fysiska spel har jag utvecklat enormt under dessa två år.

Nu kommer du tillbaka till Wizards som så när tog den allsvenska platsen ifjol. Antar att du följde säsongen och slutspelet? Ja, jag var på båda matcherna mot Alingsås på både hemma och bortaplan. Snöpligt att dom inte lyckades knyta ihop det men rutinen såg verkligen ut och saknas när det skulle avgöras. Det är den mycket för revanschen jag väljer att flytta hem.

Du kommer i år även för första gången få spela med din bror Jonathan, hur går tugget er emellan nu? Det är väl relativt lugnt hittills. Försöker få med honom ner på gymmet när jag väl är i Göteborg men det verkar inte locka. Ska annars bli väldigt kul att spela i samma lag. Sen om det blir som motståndare i en annan femma under träningarna eller i samma får tränaren avgöra. Fast att han är yngre det vet han om.

Målsättningen är tydlig från både spelare ledare och organisation att vi i år vill gå hela vägen. Vad tror du om våra chanser? Chanserna är väldigt stora anser jag trots att det är två lag som trillat ur allsvenskan som kommer spela i serien. Dom yngre spelarna har blivit ett år äldre och fått varit med i ett kval så truppen ska nog vara väl förberedda inför säsongen och kunna utföra det som krävs för att lyckas gå hela vägen.

Du har under dina år i Wizards varit lite av en publikfavorit. Vad kan publiken förvänta sig av dig och laget denna säsong? Jag känner att jag kommer ha en liten annan roll att axla nu inte bara med tanke på att jag kommer hem från två SSL säsonger utan att man sjukt nog är bland dom äldre i laget vid 23 års ålder. Men att vara en spelare som lagkamraterna kan lita på i alla lägen under match som träning. Men några goa mackor skall man alltid kunna bjuda på när man som minst anar det.

Varmt välkommen hem Sebbe! Tack så mycket

Md fbc partille p transparent 400x400
Md lokalpressen logga
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Md novon el logga
Md img 5636
Md 1630072790746 amhult bygg och kakel logga final faktura
Md download
Md img 6680
Md bildit
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub