Img 1043

Ledande person för ungdomsverksamheten, Johan Bjärneroth!

Publicerad 2023-02-02 09:40
5e8207d0 85d3 4fc5 8ab8 0e2bc37dcfb3
Det är många stjärnor som ska uppmärksammas och synas. En av dessa är sjävklart Johan Bjärneroth som är ungdomsansvarig i FBC Partille. Johan bidrar med oerhört mycket i klubben och är en stor faktor till varför FBC Partille har en fantastisk ungdomsverksamhet. Genom att vara med och skapa nya lag, träna olika åldrar på både flickor-och pojksidan och ett ständigt engagemang så är Johan en viktig person, både för FBC Partille men också för alla dessa barn och ungdomar.

Vi har tidigt oss ett snack med Johan för att se vad han säger om sin roll och säsongen som är:

Kan du beskriva din roll i FBC Partille?

Jag är ungdomsansvarig för det som kallas Grön och Blå nivå enligt Svensk Innebandys Utvecklingsmodell, dvs flickor o pojkar 6-12 år. Jag ska se till att ledarna har förutsättningar att bedriva innebandyträning för de här barnen på ett bra sätt och enligt föreningens vision.


Hur kändes säsong som var och hur känns denna säsongen hittills?

Som u-ansvarig var det min första säsong så det var mycket att sätta sig in i vad uppdraget innebär. Att komma fram till hur jag vill genomföra uppdraget och se var jag ska börja. Min andra säsong har jag lite mer rutin men också några kvitton på vad som behöver ändras på.


Vad driver dig till att fortsätta jobba med ungdomar inom denna sport?

Jag älskar sporten innebandy och brinner för att ungdomar ska hitta sporten och uppleva hur kul det kan va att spela. Jag känner mycket för att kombinera hög sportslig kvalitet med en tydlig bra värdegrund.


Du startade upp ett nytt lag i höstas födda 2016, kan du berätta mer om detta?

Vi har i år två Wizkids-gäng med pojkar och flickor födda 2016, ett i Öjersjö och ett i Sävedalen. Vi har fyra unga instruktörer som leder grupperna och det är superkul att se hur våra ungdomar tar sig an uppgiften att visa innebandy för nästa generation.

Vi har fortfarande förhoppningar att fler killar o tjejer födda 2016 vill komma och prova innebandy. Sprid att fler är välkomna, anmäl er och kom! ?

Vi har ju fått fram många duktiga tjejer de senaste åren och vill verkligen fortsätta att vara en innebandyklubb för både tjejer och killar. Men det är lite svårare att locka tjejer att prova på och stanna kvar. Jag hoppas vi kan nå alla unga tjejer därute som skulle kunna fastna för innebandy om de provar på. Varmt välkomna alla tjejer och särskilt ni födda 2012-2016!

Varmt välkomna till våra ungdomslag eller att kontakta mig på johan.bjarneroth@pibs.se


Vi tackar Johan för intervjun samt önskar han och alla duktiga barn- och ungdomslag ett stort lycka till sista delen av säsongen!


Md fbc partille p transparent 400x400
Md lokalpressen logga
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Md novon el logga
Md img 5636
Md 1630072790746 amhult bygg och kakel logga final faktura
Md download
Md img 6680
Md bildit
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub