Pibs vs kungalv 190119

Framgång för ungdomslagen!

Publicerad 2018-05-10 11:20
P02 2
Våra ungdomslag fortsätter att skörda fina framgångar i eftersäsongscuperna. Detta gäller inte minst våra Pojkar födda 2002 som nu har två raka cupvinster. Förutom fina resultat visar detta laget upp ett imponerande moget spel med boll och där man bjuder på stor underhållning. Helt magiskt.

Våra duktiga ungdomar och juniorer har under de senaste helgerna varit framgångsrika i de olika cuperna som spelats. Vårt P02-lag har två helger i rad inkasserat guld i två olika cuper som spelats i Göteborg. För drygt tre helger sedan deltog man i Mölndalscupen, där man efter sju inspelade poäng vann gruppen och tog sig till slutspel. Där slog man först ut hemmahoppet Mölndal med 5-1 i en kontrollerad historia, för att sedan besegra danska Fredrikshamn Blackhawks med 6-3. I finalen så väntade skånska IBK Lund. Efter en resultatmässig jämn första period, så lossnade det rejält i den andra och man vann till sist med hela 7-1 där man spelade ut och bjöd på flertalet snygga mål där Lund försökte störa Partille med ett man-man spel som inte alls lyckades. Marcus Burman blev finalens bästa spelare och var en av lagets bästa spelare under hela turneringen, tillsammans med Kevin Hjertberg från Surte som spelat två turneringar med laget här nu för att prova på.

Under förrförra helgen så deltog man i Göteborg Cup i P02-klassen där flera av spelarna även dubblade i JAS-klassen. Man hamnade i en grupp med Pixbo, Små IF, IBF Göteborg och Dingle. Efter en inledande vinst mot Pixbo med 4-1 så körde man sedan över resten av lagen och vann gruppen på fyra raka segrar, med målskillnaden 22-2. En målskillnad som enligt rapporter kunde varit större sett till spelövertaget och chanserna man missade, framförallt i matchen mot Dingle. Via gruppsegern så tog man sig direkt till semifinalen där man mötte värmländska Filipstad. En 2-0 ledning togs efter bara drygt två spelade minuter och till sist blev det stabila 6-0 i en kontrollerad historia. I finalen så väntade lokalkonkurrenten FBC Lerum. Även där tog Partille tag i taktpinnen direkt och förde spelet långa stunder, men där Niklas Bäckström i Lerums mål var duktig. Till sist i den andra perioden, med drygt två minuter kvar spräcktes nollan av Jimmy Bergman som därmed gjorde matchens enda mål och spelade hem det andra guldet till Partille på två helger. Oscar Johansson blev utsedd till matchens lirare och var genomgående en av lagets bästa spelare turneringen igenom. Man kan även notera att de fyra första spelarna i poängligan återfanns i Partilles laguppställning.

Även inlånade 03:an Simon Lindén stod för ett stabilt intryckt rakt igenom trots att han fick spela på flertalet olika postioner. Även vårt P05-lag har varit duktiga och efter finalvinsten i Mölndalscupen så följde man upp med en andraplats i helgens cup.

Md p02 1
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub