10 saker att vara nöjd över!

Publicerad 2015-01-02 14:15
Ulfandersson
Ordförande Ulf Andersson blickar tillbaks på 2014 och finner tio saker att vara nöjd med.
Här sammanställer vår Ordförande Ulf Andersson tio-saker-att-vara-nöjd med från 2014. Vi får aldrig glömma av att bli bättre och utvecklas men ibland skall man stanna upp och njuta lite av vad vi faktiskt åstadkommer. Gott Nytt!

2014 har precis avslutas och det nya rivstartar med Gothia Cup innebandy samt även några lag i Skövde-cupen. Härligt att komma igång igen och att få möjlighet till att jobba vidare med vår förening för fortsatt utveckling men innan vi gör det vill jag stanna upp litegranna och lyfta fram tio saker som är något av allt det vi verkligen kan vara stolta över. Det är min alldeles egna syn.

Damlaget

Vårt damlag har inte förlorat en seriematch på två och ett halvt år. En blandning mellan nytt och gammalt och där man nu så här halvvägs in i distriktets högsta serie har en stabil serieledning med hela nio poäng. Laget har satt sig i en jättebra sits inför avslutningen och det skulle förvåna mig oerhört mycket om vi inte får se kvalspel till landets näst högsta serie nu i vår. För sju säsonger sedan slogs vår damverksamhet ihop med Älvstranden i Challengers och vi fick börja om för tre säsonger sedan i Division 4. Att nu vara tillbaks i toppskiktet är jäkligt bra gjort av alla inblandade. Tror på en damframtid i föreningen.

Herrlaget

Vårt herrlag åkte ur Allsvenskan med dunder och brak förra säsongen och inte mindre än 16 spelare flyktade laget. Inga riktigt etablerade nyförvärv gjordes. Tränarstaben byttes ut och många trodde på en rejäl utförsbacke. Så här halvvägs in i serien ligger vi endast en poäng från kvalplats tillbaks till Allsvenskan och vi gör det med 11 egna produkter och med mängder av juniorspelare som släppts fram. Vi har lyckats att föryngra laget, släppa fram egna talanger, utveckla ett eget spel och ändå hänga på topplagen. Jag ser med stor tillförsikt fram emot våren. Kval är inte omöjligt men vad som är viktigare är den långsiktiga framtiden. Den är ljus.

Innebandylekis

Vi har under hösten lyckats starta upp både ett pojklag och ett flicklag födda 2009. ca 25 killar och 10 tjejer har varit i träning varje tisdag i Björndammens Idrottshall. Oerhört kul att vi fortsätter att fylla på i de yngsta leden samt att se den enorma glädjen hos dessa adepter. Under januari kommer vi även att smygstarta med pojkar födda 2009 och sedan även flickorna.

Talangutveckling och värdegrund

I januari utbildades samtliga våra tränare i vår Talangutvecklingsplan och värdegrund. Vi har nu även beslutat att offentliggöra dessa dokument som finns här på hemsidan. Grupparbeten genomfördes om vad är toppning, en talang samt vad som är ok att publicera på sociala media eller ej. Svåra frågor som ofta har två sidor på sitt mynt och frågor vi kommer jobba vidare med under 2015. Att ha en ständig utveckling och dialog kring dessa områden är vitalt för oss.

Fun zone och innebandy-VM

Under innebandy VM var Mässhallarna ianspråktagna för att visa upp sporten för allmänheten under VM-dagarna. Vi var som en av få klubbar med och hade en egen monter där vi visade upp vilka vi är och vad vi står för. Detta bemannades av A-lagsspelare och samtidigt hade vi en hel del lag som spelade på de provisoriska planerna i Mässan.

Herrjuniorlaget

Med ett lag bestående av killar födda 1996-98 har vi tagit Juniorallsvenskan med storm och med en match kvar att spela är vi redan klara för SM-slutspel, något vi som enda lag i Sverige lyckats med att nå fyra gånger av fem i Juniorallsvenskans historia. Vi gör det med fler egna produkter än någonsin tidigare och med ett ungdomligt lag där hälften av killarna kan göra detta i två år till. Precis som herrlaget finns en strategi i att spela på tre femmor och skapar därmed stor involvering och utveckling. Framtiden är onekligen ljus.

Projektanställd Föreningsutvecklare

Vi sjösätter och genomför en åtta månaders projektanställning av Rikard Alexandersson med inriktning på föreningsutveckling. Det ger klubben många spin-off effekter och lärdomar om vad som krävs för framtida rekryteringar. Att ha en anställd i vår förening är oerhört viktigt för inte bara utveckling utan även överlevnad på sikt. Nu har Rikard avslutat sin anställning men det kommer ske en nyrekrytering till hösten 2015.

Klubbgemensamt träningsläger

I vecka 34 genomfördes ett tre dagars träningsläger i danska Brönderslev på Jylland. Totalt deltog nästan 120 st Trollkarlar fördelat på sex st träningsgrupper. Till detta år kommer det att vidareutvecklas och med ännu bättre framförhållning hoppas vi kunna dubbla antalet deltagare. På lägret gick även värd värdegrund igenom översiktligt med spelarna. En kul helg som byggde ihop klubben. Absolut något att jobba vidare på.

Wizards Professional Summer School

Åttonde upplagan av vår skola, med mer eller mindre enbart egna ungdomar. 109 st deltagare med 20-talet instruktörer och ledare. En härlig start på säsongen och där vi lyckades locka erfarna ledare med SSL- och landslagsbakgrund kombinerat med att många av våra egna var ledare. Kul att se att de som själva var elever på skolan 2007 nu med glädje för traditionen vidare som instruktörer. Skolan bygger vår ekonomi, klubbkänsla och ger samtidigt ett bra avstamp till säsongen.

Ekonomisk stabilisering

Säsongerna 2012/13 och 2013/14 var i många avseende tuffa ur ekonomiskt perspektiv. Vi har nu bytt strategi. Vi jobbar mer långsiktigt. Vi bygger nytt. Vi bygger ungt. Vi bygger eget. Vi vill förankra allt i en egen värdegrund och Talangutveckling. Säsongen 2014/15 är en konsolidering av ekonomin men vi gör det utan att bromsa in vår utveckling, därav vågade vi satsa på en anställning i åtta månader. Nu ser vi fram emot säsongen 2015/16 då vi har helt andra förutsättningar. Hårt jobb har krävts och det skall vi vara nöjda med.

Md fbc partille p transparent 400x400
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md nordic wellness
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md derome logo frilagd
Md 9 nov image001
Md download
Md novon el logga
Md 1630072790746 amhult bygg och kakel logga final faktura
Md img 5636
Md bildit
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md lokalpressen logga
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub