Damer Division 1
Wpss 2020

Vinst i andra Träningsmatchen!

Publicerad 2019-08-27 16:26
Emma
Damerna begav sig till Falkenberg för sin andra Träningsmatch för säsongen. Det blev till slut vinst med 3-1 mot Division 1 laget. En match där försvarspelet fortsatt funkar men vi väntar på mer islossning framåt. Emma Altbrink gjorde come-back efter skada och vi tog oss ett snack med henne efter matchen.

Intervju med Emma Altbrink.

Hur var det att vara åter i PIBS-matchtröjan efter skadefrånvaron? Det var en fantastisk känsla att få gå på plan och få lira med tjejerna igen! Det är detta som har motiverat mig under skadefrånvaron, att få spela igen. Så riktigt roligt att äntligen vara tillbaka!

Berätta lite om hur du upplevde matchen? Det var ett högt tempo som genomsyrade hela matchen och båda lagen hade fina spelsekvenser i anfallet. Men vi drar det längsta strået och krigar på riktigt bra, vilket resulterade i att vi skapade fina chanser och gjorde fler mål. Vår målvakt Amanda Thors var också en riktig matchjälte och var en stor del till vinsten. Väldigt kul att vi ändå sätter vårt nya spelsystem såpass bra som vi gör eftersom vi har tränat på det i relativt kort tid!

Är du nöjd med din egen insats? Väldigt skönt att få känna sig hel och att knäna är stabila så att man kan köra 100%. Men det märks att jag har varit borta ca 5 månader då jag har en bit kvar till min innebandyform. Mitt mål är att komma tillbaka till min form jag hade i slutet av förra säsongen och där är jag inte än. Så det är bara att fortsätta träna hårt med innebandyn och rehaben så ska jag förhoppningsvis höja mig några stepp på plan. Men knäna känns bra och stabila och det är det som är viktigaste just nu!

Vad tror du annars om säsongen? Jag har en riktigt bra känsla inför denna säsongen. Tycker vi har ett väldigt bra lag med både bredd och spetskvaliteter som gör att vi kommer nå långt. Allsvenska kval är absolut vårt mål och det tror jag vi har riktigt bra förutsättningar till i år. Annars är det en bra stämning mellan både laget, tränare och andra människor i föreningen som gör att detta känns toppen - är riktigt taggad för denna säsongen!

Tränare Sebastian Idehed om matchen.

- "Det var en närkampsrik match där det small från båda håll, minst sagt. Amanda Thors var helt magnifik i mål, och vårt försvar sitter fortsatt som en smäck. Offensivt fick vi inte ut så mycket, utan det var individuell skicklighet som avgjorde matchen framåt för oss".

Matchfakta:

0-1 Felicia Andersson, ass Alva Hedberg
1-1
1-2 Alice Gunnarsson, ass Emma Horseng-Amdell
1-3 Felicia Andersson, ass Alva Hedberg

Till helgen väntar Björnslaget. Här finner du spelschemat. Tyvärr verkar Lindås Waves dragit sig ur.

Md nordic wellness
Md unihoc
Md heras
Md bmw logo
Md intersport
Md 140610 stiftelsen dunross
Md sspibs
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md js partille badge
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md sargdekal ilovepizza
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub