Dam Allsvenskan

Försäsongen avslutad!

Publicerad 2020-09-20 20:59
Resultat f rs song
Summering av årets försäong & försäsongsmatcher

Efter förra årets snöpliga tredjeplats i Västsvenskas Division 1 Dam så bestämdes det tidigt inom wizladies och föreningen att säsongen 2020/2021 ska bli året då vi ska slåss om en serieseger & kval till Allsvenskan. Försäsongen lades därav upp med höga ambitioner i såväl löpning, fys, innebandy och träningsmatcher. Efter mer än 40st gjorda löp- & fyspass i Maj, Juni & juli var det så äntligen dags för att komma in i hallen i början av Augusti. Ett tidigt träningsläger på hemmaplan anordnades, ett träningsläger som också innehöll första träningsmatchen för säsongen. Mullsjö AIS stod för motståndet, ett roligt motstånd både i vad för klubb de representerar, men också ett lag som vi inte hade mött tidigare. Efter en stark första träningsmatch står vi som segrare med hela 8-2 och känslan var mycket god.

Veckan som följde efter träningslägret innehöll två tuffa matcher mot allsvenskt motstånd, där första matchen var mot väletablerade och hårdsatsande IBK Göteborg. Ett motstånd som visade sig vara lite för stora, trots en mycket väl utförd insats. Matchen slutar 4-1 till IBK Göteborg men den positiva känslan från träningslägret fanns fortfarande där. 2 dagar senare var det dags för säsongens tredje träningsmatch, och tredje matchen på 6 dagar. Motståndet var bekanta Floda IBK som tagit klivet upp till Allsvenskan, en match som vi till slut står som segrare med 5-4. En riktig krigarinsats där vi i slutet av matchen var riktigt trötta. Fullt förståeligt efter ett tufft inledande schema med matcher.

Efter den intensiva förstaveckan med träningsmatcher var det lite vila på schemat, med match mot Warberg två veckor efter senaste vinsten mot Floda. Ett Warberg som gör en bra match, där vi inte riktigt får till det fullt ut. Förlust 6-3 får anses rättvist, men där känslan i laget var att vi kunde presterat bättre och varit närmare resultatmässigt.

Helgen vecka 36 stod vi för ytterligare två tuffa utmaningar i form utav två matcher mot allsvenska lag på två dagar i Linköping. Lördagen innebar match mot IBF Linköping, en match där vi egentligen aldrig var nära att vinna. Vi gör samtidigt vår kanske sämsta match på försäsongen, där IBF enligt utsago gör sin bästa. Matchen slutar med en rättvis förlust med 8-3. Efteråt pratar vi om vad som gått fel senaste två matcherna mot Warberg & IBF Linköping, där laget kommer överens om ett par nyckelsaker att ta med sig inför de sista träningsmatcherna, och främst matchen på söndagen dagen efter. Dag 2 står Linköping IBK för motståndet, vilket också är av hög allsvensk nivå. Skillnaden på match 1 och match 2 är nästa total, där vi efter ett par bjudningar i början av matchen tar helt över och vinner rättvist med 2-4 i slutändan. De saker som diskuterats inom laget gjordes till perfektion och vi gör garanterat säsongens bästa match denna dag. Helgen bestod således av många bra lärdomar, från både lördagen och söndagen.

Helgen efter Linköping var det åter att sätta sig i bilarna, dock denna gång aningen kortare. Bortamatch i Vänersborg och Tvåstad KIK som huserar i Division 1 Västra Götaland. Även denna gång står vi som klara segrare, där slutresultatet skrivs till 8-1. Nyförvärven inför säsongen från Stenungssund visar goda framsteg denna match, där de denna kväll gör 5 av 8 mål för oss. Efter vinsten mot Tvåstad kan vi konstatera att våra två matcher som innebar motstånd från division 1 vinner vi med 8-2 & 8-1.

Slutligen spelades sista träningsmatchen igår (lördag 19e september) mot väletablerade allsvenska Lindome IBK, som tidigare år varit topplag i just allsvenskan. En sista prövning inför seriepremiären nästa helg. Matchen kan summeras i att vi gör återigen en mycket bra insats, där vi verkligen visar att vi kan stå upp mot bra nivå av allsvenskt motstånd. Matchen går fram och tillbaka, där vi lyckas skapa en tvåmålsledning i tredje perioden. Lindome reducerar men lyckas aldrig få in kvitteringen, och en ytterligare vinst mot allsvenskt motstånd är ett faktum. Resultatet blir 5-4 i vår favör.

Som helhet kan försäsongen summeras som mycket positiv, där våra nyförvärv kommit bra in i spelet och laget har växt efter varje match. Med att en del spelare lämnade inför säsongen har andra fått kliva fram och leverera, något man verkligen gjort. Laget känns redo för att ta sig an utmaningen i form utav FBC Lerum i seriepremiären nästa helg (Lördag 26/9). Äntligen går vi in i seriepremiärsvecka, och vi är redo! #Vamos

Sebastian Idehed
Md fbc partille p transparent 400x400
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md sspibs
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md js partille badge
Md serneke
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md sargdekal ilovepizza
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub