Img 1043

Seger i Fair Play cup 2022

Publicerad 2022-03-31 21:15
A dsc 3251 l  003
Redan i den första gruppspelsmatchen mot Skillingaryds IK lämnades inget åt slumpen utan med fullt fokus och vackert bolltrillande lämnade våra trollkarlar planen med siffrorna 10-0 kvar på resultattavlan. Match två skulle var mot Smålands stolthet CL98IC som ville mycket men inte fick någon utdelning medan FBC fortsatte att vara effektiva när chanserna dök upp. Vilket ledde till att matchen slutade 6-0 när domaren blåst av matchen. I gruppfinalen mot Bankeryds SMK får vi se ett tempo av bägge lagen som är lika högt som Duplantis ribba. Men FBC behåller kylan och bara omfamnar utmaningen vilket leder till att man maler ner motståndet med 4-1 och går segrande ur gruppen med 20-1 i målskillnad. I åttondelen möter man återigen ett CL98IC som är bättre förberedda men där ett tidigt boxplay för FBC blir avgörande då man visar att man inte kommer vika en tum, någonsin. Det ger en energi och en målexplosion som slutar med 5-0. Kvartsfinalen mot Vimmerby IBK var nästa utmaning med ännu en ny taktik för att störa FBC's spel. Denna gång med långbollar och tajt framför sin egna box. Ingen målrik historia, men där tålamod är nyckeln och tilliten till att man löser det i laget resulterar i 3-0. Nu kände man att något stort var på gång. Blickar, gester, fokus och intensiteten avslöjar allt. Semifinalen mot Warbergs IBF blev en uppvisning i ren innebandypropaganda. Efter ett snabbt mål i första minuten av FBC, var det bara att njuta av atmosfären och bataljen på läktaren från hesa anhöriga som stöttade till max för att se sitt FBC vinna med 6-1. Finalen spelades mot ett Jönköpings IK som visade att de inte skulle ge något gratis till FBC. Trots ett tidigt underläge redan i första minuten, där undertecknad var svettig i ca fyra minuter, så vänder FBC matchen och pulveriserar motståndarna med ett äkta hattrick innan periodpaus. Signalen är tydlig. Det kan bara sluta på ett sätt. Och det gör det. Målet man släpper in är ett av tre under hela turneringen. Men vad gör det när man gör 39 mål framåt och vinner finalen med hela 5-1. Trots ett hemmalag med bästa stöttningen på läktarna under turneringen. Efter föräldrarna i FBC förstås, som offrade både hals och röst. Segertåget tuffar på, nästa stopp Varberg....Varberg nästa... Författare: Tommy Moholi Foto: Mats Bartilson

Md fbc partille p transparent 400x400