Img 1043

P08 segrare i Warbergspelen 2022

Publicerad 2022-04-18 20:26

Partille P08 var på hållplats Varberg och grävde guld under Warbergsspelen i strålande vackert vårväder utanför spelplatserna.

Gruppspelsfasen på fredagen började med en kvällsmatch mot Kustens IF. Prestationen hade mer att önska men med en hög lägstanivå och med endast ett skott mot sig på mål, så kunde FBC åka därifrån med 4-0 samt tre pinnar.

Lördag morgon spelades det match mot välbekanta Lindås Rasta. Ute någonstans långt, långt bort på den halländska landsbygden. Inför match två hade ledarna eldat på inställningen och man kunde med ett fint passningsspel samt bra försvarsspel demolera motståndet med 5-0.

I den tredje och sista gruppspelsmatchen mot Dotteviks IF drar Partille upp tempot rejält från start så att motståndarna blir hårt tillbakapressade. Visserligen gör FBC bara ett mål i första perioden men visar stor mognad i sitt tålamod och tilliten till sin gameplan vilket i slutändan blir en 4-2 seger tillika gruppseger.
Åttondelsfinalen mot Lindome blir en match där det bara är ett lag på planen som dikterar villkoren. Lindome hänger inte med och får bara jaga samt lägga långbollar medan Partille är effektivt och slutligen vinner med 4-0.
I kvartsfinalen väntade giftiga Växjö Vipers som också hade gått rent i gruppspelet och enkel avfärdat sina motståndare på vägen. Det är dock Partille som börjar bäst och bombarderar Växjös målvakt utan resultat i första perioden. Växjö å sin sida har stor tillit till sin fysik, försvarsspelet och frislagen på offensiva. Period två blir det desto mera Växjö. Även om FBC tar ledningen så vänder Vipers matchen till 2-1 och det känns plötsligt som att matchuret tickar för snabbt. Men våra trollkarlar står för en magisk vändning och vinner efter att man både kvitterat, tagit ledningen med 3-2 och avslutat matchen med boxplay.
I semifinalen möter man Växjö Vipers andra lag som också tagit sig långt i turneringen. Växjö gasar på rejält från start för att störa uppspelen och tar också ledningen med 1-0. Partille kvitterar dock innan paus och fortsätter tålmodigt att rulla boll men framförallt minimera misstagen. FBC tar även ledningen i andra perioden. Men matchen står ändå och väger när domaren mitt i allt kliver in så han avgör matchen genom att visa ut en Växjöspelare med mindre än två minuter kvar. Trollkarlarna tackar för vårpresenten och rullar runt bollen tills läget dyker upp för att sedan avgöra matchen till 3-1.

Finalen skulle spelas i Varberg mot Warberg på Sparbanken Wictory Center. Ett Warberg som gått från klarhet till klarhet men med en enklare lottning i slutspelsfasen. Senast de bägge lagen möttes var i Fairplay cups semifinal några veckor tidigare, där Partille hade segrat stort. Men nu hade Warberg stor hemmaplanfördel och säkert lärt sig något från läxan i Jönköping. Warberg pressar också högt till en början men det håller ju inte och målen trillar ändå in. Och det blir inte mer spännande än att man vid Partilles 6-1 ledning med fem minuter kvar, tar timeout, och tar ut målvakten så man går för det! All heder åt det beslutet! Warberg gör också tre mål, men det är alldeles för sent.

FBC Partille vinner även Warbergsspelen välförtjänt, med det bästa spelet och de bästa supportrarna. Vilket gör att man lämnar kvar de andra lagen på perrongen i Varberg...

Segertåget ångar på, nästa stopp Göteborg...Göteborg nästa...