Dam JAS
Img 1043

Vi är verkligen positivt överraskade av laget!

Publicerad 2021-09-15 23:21
30403ac1 618c 450a 8fa1 e5c67d5c9054
Damernas Juniorallsvenskelag har inför säsongen fått en ny fräsch tränartrio. Tre st av våra Dam A-lagspelare har tagit på sig uppdraget att träna laget och gjort det fantastiskt bra. Felicia Andersson, Olivia Adler och Emma Altbrink leder den unga talangfulla kullen i Juniorallsvenskan 2021/22. Vi tog oss såklart ett litet kortare snack med dessa tjejer inför premiären mot Landvetter på söndag.

Ni är nya som tränare för vårt Dam JAS-lag inför denna säsongen. Vad var det som fick Er att hoppa på detta uppdraget parallellt med eget spel i A-laget? EA: Att få ta över Dam JAS-laget ansåg jag som en väldigt rolig utmaning samtidigt som jag tror på att vi kan lära tjejerna mycket och att dem kan lära oss mycket. En riktigt rolig möjlighet så det var givet att jag tackade ja till detta. FA: Jag tyckte det var spännande att ta sig an en ny utmaning där man får ett annat perspektiv som tränare istället för spelare. OA: Den största anledning till varför jag vill vara med är för att jag ser det som en rolig och lärorik utmaning. Förutom att dela med mig om mina kunskaper finns det mycket att lära från att träna ett lag. Har dessutom sätt många utav tjejerna spela så ville vara med i deras utveckling framåt!

Nu har ni genomfört en försäsong med tjejerna. Hur är upplevelsen av laget och är ni nöjda med de resultat och svar ni fått hittills? EA: Vi har ju bytt spelsystemet i år och det har varit spännande att få lära tjejerna hur de ska spela på nytt och vad som är viktigt att tänka på. Men jag tycker verkligen att tjejerna har snappat upp det fort och med tanke på att de flesta aldrig har spelat såhär innan så ser det riktigt bra ut! FA: Jag är verkligen positivt överraskad över de stora framsteg tjejerna gjort på den korta tid vi varit med varandra. Dom har verkligen tagit till sig det nya spelsystemet med positiv inställning och vi gör framsteg för varje träning som går. OA: Det är ett trevligt gäng , alla är lättsamma och delar samma passion kring innebandy. Spelsystemet för i år är nytt för alla därmed har det primära fokuset varit att nöta 2-2-1. Jag är väldigt nöjd över hur fort tjejerna har gjort den här omställningen. Är helt övertygad om att de kommer växa in i systemet ännu mer nu under säsongen.

Inför säsongen har ni tappat några spelare Tilde Engqvist (Lerum) och Saga-Maja Andersson (Storvreta) hur ser ni på spelartappen och kan ni berätta mera om de spelare som kommit in i truppen utifrån och från de egna leden? EA: Det är två duktiga spelare som vi tappar men vi kommer kunna spela Saga-Maja några matcher vilket vi är väldigt glada över. Samtidigt har vi dels värvat in 3 st bra spelare (Wilma, Moa och Alice från Pixbo) och vi har även fått upp några från F06-07 laget, bland annat Klara Öhrn och Alma Svenungsson som visat otroligt stor potential och visar att man är med och krigar om plats i femmorna trots att man bland de yngsta. FA: Jättetråkigt att tappa två duktiga spelare från truppen. Vi önskar båda två stort lycka till på sina nya utmaningar. Saga-Maja kommer fortfarande vara med oss på dubbellicens så förhoppningsvis får man se lite av henne på några matcher kommande säsong. Trots dessa tappa så anser vi att vi har en stark trupp som absolut kommer sätta avtryck denna säsong. Vi har fått lite förstärkning i form av tre f.d. Pixbospelare födda 2005 samt ett gäng från f06/07 som kommit in i gruppen och spelet jättebra. OA: Tilde och Saga-Maja har varit två tongivande spelare för laget tidigare säsonger. Saga-Maja kommer dock som förstärkning några matcher vilket känns bra. Några spelare från f06/07 har även tagit plats i truppen. Vilket är roligt men framförallt viktigt inför kommande Jas-säsonger. Inför säsongen så tillkom dessutom tre spelare från Pixbo vilket känns som ett bra komplement till truppen. En snabb toppforward, en stabil back, och en duktig målvakt. Truppen är komplett och bred.

Nästa helg drar serien igång med match mot en av storfavoriterna, Landvetter Wings. Hur är känslan inför den matchen? EA: Känslan är bra tycker jag! Tjejerna visar alltid varje träning att de vill utvecklas och lära sig det nya spelsystemet ännu bättre. Vi har ett väldigt löpstarkt lag i år och det kommer vi vinna mycket på tror jag. Vi är riktigt taggade för seriepremiär! FA: Känslan är bra. Vi är enormt taggade för att det äntligen är dags för seriepremiär. Landvetter är ett duktigt och tufft motstånd men vi kommer göra allt vi kan för att vinna den matchen. OA: Det känns väldigt bra inför premiären! Tjejerna och vi ledare är riktigt laddade! Landvetter är ett duktigt lag! Men om vi vågar spela vårt spelsystem så kommer vi ha chans att vinna!

Vilka spelare hos oss kommer bli nyckelspelare denna säsongen? EA: Oj det är svårt att ta ut endast några få spelare när vi har en otroligt bra bredd samtidigt som vi har många spetskvaliteter. Men jag får ändå nämna Jolin Garcia som är vår lagkapten som har en viktig roll både på och utanför planen. Sedan vill jag även lyfta fram Lisa Standar som har varit extremt bra i mål de träningsmatcher vi spelat. Sedan vill jag även lyfta fram Mira Lindbäck och Maja Engquist som håller en riktigt hög nivå och kommer vara tongivande spelare för oss. Men det är många mer spelare som jag hade velat lyfta fram ur vår trupp. FA: Jag tycker vi har en stark trupp som helhet där många karaktärer tar plats och gör ett fantastiskt jobb. Men om man ska nämna några så är det väl Jolin Garcia, Mira Lindbäck och Lisa Standar som alla tre är tongivande spelare som även spelar i vår a-lagstrupp. Sedan har vi även Alicia Andersson och Maja Engquist som är två duktiga och talangfulla backar. OA: Jolin Garcia tillsammans med Mira Lindbäck och Alicia De Melo kommer bli riktigt farliga framåt. Vår målvakt Lisa Standar kommer också bli viktigt under säsongen. Alla i laget har förstås en viktig roll för lagets framgång.

Vad är en rimligt kravsättning på laget tycker ni? EA: Jag tycker absolut att vi ska vara med och kriga i toppen, men samtidigt ligger mycket fokus på att spelsystemet ska sitta 100%. Men med tanke på det laget vi har så har vi alla möjligheter att komma topp 4. FA: Vi har inte satt något tydligt krav resultatmässigt på tjejerna i år. Det viktiga är att vi kommer in i det nya spelsystemet och jobbar med att kämpa som ett lag. Men ett rimligt mål är att försöka ta en mittenplacering i tabellen och kanske även vara med och slåss i övre delen av tabellen. OA: En rimlig kravsättning skulle vara att sikta mot mittenplacering i tabellen. Men det ska inte stoppa oss från att få en bättre placering:) Det viktigaste är att tjejerna lär sig spelsystemet och krigar för varandra.

Det är ont om unga kvinnliga ledare i innebandysporten därför är det extra kul att ni har tagit Er på detta uppdraget. Vad är det som är kul med att vara innebandyledare/tränare? EA: Eftersom att vi själva fortfarande lirar innebandy så är det en riktigt rolig möjlighet att även få stå i båset och coacha. Vi har ett härlig lag så jag ser väldigt mycket fram emot en rolig säsong med tjejerna! FA: Det är otroligt kul att få se tjejernas utveckling och deras fantastiska inställning till att dom gör. Det gör mig jättemotiverad att fortsätta med detta. Sedan den gemenskap man får inom idrotten och i ett lag är ovärdeligt enligt mig. OA: Det är väldigt roligt att få ett nytt perspektiv på sporten. Det är en underbar känsla när man ser hur tjejerna utvecklas. Det är det som sporrar mig till att bli en bättre tränare. Det är roligt och givande att vara i en gemenskap där alla gillar innebandy och strävar efter att utvecklas!

Md fbc partille p transparent 400x400
Md lokalpressen logga
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Md novon el logga
Md img 5636
Md 1630072790746 amhult bygg och kakel logga final faktura
Md download
Md img 6680
Md bildit
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub