Dam JAS
R tt header

Lyckad matchelg i Karlstad!

Publicerad 2019-08-26 16:14
Dam jas
Dam JAS laget åkte norrut för matcher mot Skoghalls Innebandy och GS86, två lag hemmahörande i Karlstadsregionen. Två på pappret tuffa matcher som genomfördes med beröm godkänt. En helg där även gruppen svetsades samman.

JAS-laget är inför denna säsongen delvis nykomponerat. Tjejerna födda 2001 som t ex Olivia Adler, Lina Grönqvist, Alva Hedberg och Amanda Thors har försvunnit bort av ålderskäl. Numera är de i A-laget på heltid. Upp har ett gäng födda 2004 samt en 2005 flyttats. Till detta har Rebecka Eriksson och Emelie Lander kommit från Ale. Flera av spelarna har spelat JASi två säsonger men alltså först denna säsong som några av de har åldern inne. Det gäller i alla fall fem av 20 spelare... Båda grupperna 2002/03 och 2004 som nu är stommen i laget har genom åren gjort väldigt bra ifrån sig i sina åldersgrupper. Vunnit cuper som Bästkustcupen, Mälarenergi Cup, Capri Sun Cup osv.

Laget som åkte till Karlstad formerades som följer.

Mv: Lisa Standar och Thea Hellsing.

1a: Saga-Maja Andersson, Lovis Hedberg, Isabella Fröberg, Mira Lindbäck, Jolin Garcia.

2a: Elin Sorting, Amanda Carlsson, Tilde Engqvist, Ida Öjteg, Claudia Thorngren

3e: Alicia Andersson, Sofia Fröberg, Wilma Skogsbryne, Ida Törnqvist, Rebecka Eriksson

Emelie Lander var med på helgen men förkyld och kunde tyvärr inte debutera i black@heart tröjan. Tyra Glimfjord och Maja-Maria Lormark var bortresta. Annars full trupp med på resan.

Matchandet inledde mot Skoghalls Innebandy. Ett lag med Play-off ambitioner och från en stor klubb med bra ungdomsverksamhet. Matchen inleddes i högt tempo där PIBS ganska snabbt kunde störa hemmatjejerna med en hög press och där det som stack ut var hur pass bra alla tre formationerna fungerade trots ganska ringa speltid tillsammans tidigare. Nyförvärvet Rebecka Eriksson inedde målskyttet och den ledningen stod sig till periodpausen. I den andra perioden blev en islossning för oss och vi kunde avancera fram till en 5-1 ledning inför slutakten. I den tredje slogs det av något på takten och matchen vanns rättvisande med 6-1. Alla formationerna producerade framåt och man minns framförallt när Tilde bågar in och i änden av bortre bågen viker ned den från där hon kom och Ida Öjteg trycker upp en handldare i taket från tio m. Riktigt läckert.

På kvällen blev det karlstad-quiz på samma tema som i Prag. Uppskattat..? Man delas in i grupper, Får koordinater att bege sig till, tar en bild på sin grupp vid positionen för att då få två-tre frågor om där man är. Det blev någon mils traskande och sedemera mat tillsammans. En lyckad och kul dag där vinnande lag var lag Jolin Garcia.

På söndagen väntade GS86 från Forshaga. Ett riktigt duktigt innebandylag, Bäst i Värmland och med klara ambitioner att gå "hela vägen" till Festen. GS86 är ett lag som spelar en offensiv och snabb innebandy med bra bollrull. Ett lag vi mött förut och spelat jämnt emot men som nu värvat extra och blir än svårare att ta sig an. Vi startade på samma sätt som mot Skoghall och får de första tio minuterna bra tag på deras backar men allt eftersom matchen lider tar GS mer och mer över och via ett Power-play kan man ta ledningen i den andra perioden. I den tredje perioden visar vi styrka och att vi kommer vara svårslagna då vi på nytt växer in i matchen och gör både 1-1 samt 2-1 med ca 6-7 minuter kvar av matchen. Mål via Jolin Garcia och Isabella Fröberg. GS kan dock kvittera lite snöpligt på ett frislag som får skjutas rätt in bakom en skymd Lisa i kassen. 2-2 står sig matchen ut och en riktig genomkörare mot ett förstklassigt motstånd på deras hemmaplan. Kul innebandy och tuff. Man minns flera av de genombrott som Saga-maja gjorde då hon vände bort sin hårt checkande forward och drog coast-2-coast.

Mycket har varit bra i helgen. Bäst har nog varit att vi kunnat spela på så mycket folk och fått så bra respons. Det ger oss en ny dimension. Man kan inte heller annat än nämna Mira Lindbäck, född 2005, som visar stort mod, bra handleder och härlig fart under fötterna. Lovis har efter sin efterhängsna skada tagit ett jättekliv uppåt och spelade smart backspel hela helgen. Även Alicia Andersson tog sig an sin nya uppgift som spelförande back på ett remarkabelt sätt med tanke på den korta tid hon övat på detta.

På det hela taget överraskade 3:e femman stort med en solid instas genom att arbeta stenhårt och även skapa framåt. En femma som nog aldrig tränat ihop!

Nästa matcher som spelas är i FCH Cup den 7:e september nere i Helsingborg. Vi ser redan fram emot detta.

Sist men inte minst vill vi tacka Skoghall och GS 86 för ett fint bemötande och tuffa bra matcher.


Md fbc partille p transparent 400x400
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md sspibs
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md js partille badge
Md serneke
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md sargdekal ilovepizza
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub