Img 1043

B-final Bästkustcupen

Publicerad 2017-10-01 20:58
Förlust i B-finalen i Bästkust-cupen idag

I helgen har vi spelat Bästkust-cupen och vi har varvat några bra matcher med flera lite mindre bra matcher. Vi spelade bra mot IBF Göteborg i gruppspelet (4-4 efter ledning 3-1 i paus och sedan underläge 3-4 där vi tog ut målvakten och gjorde 4-4 med knappa halvminuten kvar). Sedan mötte vi Pixbo (det lag som sedan vann hela cupen) och förlorade med 1-6 efter en mindre bra insats (vi var inte med defensivt och Pixbo gav oss en överkörning och var betydligt mer taggade än vad vi var) och i sista gruppspelsmatchen vann vi mot Bjärred med 4-0. Därmed slutade vi som grupptrea och hamnade direkt i B-semifinal. Där mötte vi Lindås (som fick spela i vårt reservställ!) och det var en bra och spännande match som slutade 2-2 efter full tid. Straffläggning väntade därmed. Lindås missade sin första straff och det gjorde även vi. William sätter sedan vår andra straff och Lindås missar sin andra straff. Vi missar vår tredje straff och Lindås sätter sin. Ville sätter vår fjärde straff och Lindås missar straff 4 och 5 och vi är i B-final mot Landvetter utan att behöva lägga vår sista straff. I B-finalen gör vi tyvärr en riktigt dålig match, det är alldeles för mycket stress och lite tålamod och en dos dåligt humör. Vi är inte med bakåt utan släpper alldeles för många enkla mål. Vi kommer i underläge med 0-2 men går till slut ikapp till 2-2 och det står 2-2 i paus och det känns som om vi är på gång. Men i början av andra perioden släpper vi in tre mycket snabba mål (alla tre kom inom 1:27 min från starten av andra perioden). Vi tar sedan massor av avslut och pressar Landvetter men utan att skapa många riktigt vassa chanser (kylan att spela runt inom laget och vänta in ett bättre läge saknades tyvärr idag och de flesta avsluten togs istället i alldeles för svåra lägen). Från ledarhåll så kommer vi nu att fokusera på några saker som ledde till att vi spelade mycket bra och fick mycket beröm förra säsongen, nämligen vårt fina passningsspel som ledde till att vi fick bra och mer "lätta" avslut (vi måste tillbaka dit för det visade vi inte mycket av under denna cup), att peppa varandra och inte gnälla på varandra i motgång och att vara mer alerta defensivt (tätare på motståndarna och inte ge dem svängrum) i alla matcher och inte bara i vissa matcher. Vi gör ett mål till men Landvetter gör två till (ett i tom kasse) och vi förlorar med 3-7. Se även www.bastkustcupen.se

Md fbc partille p transparent 400x400