Damer Division 1

Wizladies förstärker från seriekonkurrenten

Publicerad 2018-01-19 18:45
 mg 2325 11
Hon spelar sin första match i Wizladies-tröjan på söndag; 18-åriga Moa Svan kommer från seriekonkurrenten FBC Lerum.

Namn: Moa Svan
Ålder: 18 år
Bor: Lerum
Kommer från: FBC Lerum
Klubbfattning: Left

Vem är Moa Svan på och utanför planen?

- Moa utanför planen är en tjej på snart 19 år och som går sista året på gymnasiet med NIU inriktning. Tycker om att träna och vara med kompisar så det är mestadels det min fritid består av. Annars är jag en omtänksam och snäll tjej som bryr sig om sin omgivning i alla lägen. På planen är jag en vinnarskalle som oftast gör jobbet i det skymda. Jag har god spelförståelse och gillar att göra snygga assist.
På söndag möter vi IBK Göteborg. Vad kan publiken förvänta sig från Wizladies och Moa Svan?

- Jag bara har tränat två gånger med laget och haft fullt upp med att lära mig allt, haha, men på söndag hoppas jag att allt ska falla på plats och att jag kan få bjuda på några snygga brytningar och goa assist! Wizladies går självklart bara för seger och bara seger!


Vi har fått order från herrlaget att undersöka om du är singel, är du det?

- Nej jag är inte singel ;) Tyvärr är jag dock lämnad för Asien i tre månader, haha.Och såhär säger tränare Magnus Håkansson om nyförvärvet.

"Moa är en spelare som vi har haft koll på sedan ett par år tillbaka. Att vi nu har lyckats knyta till oss Moa är jag extremt nöjd med. Moa har redan, på de två träningar hon varit med på, visat att hon passar in perfekt i vårt sätt att spela och hon kommer att bli en stor tillgång för oss framöver. Jag hoppas och tror att Moa kommer att ta stora steg i sin utveckling under våren. Vill även passa på att tacka Lerum för en bra dialog i samband med övergången."

Om det är fler spelare påväg in i Wizladies vill han däremot inte avslöja: "Det får framtiden utvisa."

UPPDATERING: MATCHEN MOT IBK GÖTEBORG KOMMER FÅ NYTT SPELDATUM. MOAS PREMIÄR BLIR ISTÄLLET BORTA MOT BURÅS TISDAGEN DEN 23 JANUARI.

/ Bronsman och Green

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub