Damer Division 1

Tränarna talar ut del 2

Publicerad 2018-01-04 13:06
25398257 1755440431147468 2173303997436443183 o
Fortsättning "Tränarna talar ut"

Om du missade del 1 så hittar du den här.


Välj ut dina tre favorittrollkarlar och motivera dina val.

Magnus: I en lagsport så bidrar samtliga spelare lika mycket för att nå ett gemensamt mål vilket gör denna fråga svår att besvara. Jag skulle dock vilja lyfta fram 3 spelare som kanske inte ligger i toppen av poängligan eller är de som syns mest på planen men som symboliserar det vi står för i Wizladies.

  • Emma Horseng Amdell som trots sin korsbandsskada har nästintill 100% träningsnärvaro och köttar på med Tobbe varje träning med ett leende.
  • Delicia Di Lieto som är en förebild på planen med sin arbetsmoral. Hon är urtypen av en hårt arbetande forward.
  • Och givetvis världens bästa Alö, Anna Alö. En spelare som behärskar alla positioner på planen med bravur.


Elias: Oj, vad svårt! Hade jag fått frågan en gång till hade jag kanske svarat med tre andra namn, men det blir följande denna gång:

  • "Dellan" - En utav dom som jobbar allra hårdast på plan, bra spelförståelse och en utav lagets få rightare.
  • Johanna Andersson - Vår lagkapten som är bra ledare för laget både på och utanför plan. Avig spelare med fina handleder och mycket finess.
  • Cissi - Lagets trygghet längst bak, säker i sitt positionsspel och ett jättebra utkast.

Frida:

  • Cissi Gullme - Hon har I många matcher räddat oss, en stor spelande Cissi är svår att ta sig förbi.
  • Elise Svarén - En Powerback som aldrig tvekar i närkamperna.
  • Anna Alö - En spelare som fått flytta runt lite under säsongen men som alltid gör jobbet.


Tobias: ALLA!


Vi har ju tagit några segrar vid det här laget. Vilket lag var skönast att vinna över och varför?

Magnus: Alla segrar är lika viktiga och sköna. Det är dock svårt att komma ifrån att vinsten mot seriefavoriterna Lindås med 8-1 var extra skön. En briljant utförd match från vår sida där vi visar att det är på planen som matcher avgörs.

Elias: Hmm, svår fråga! Uddamålsvinsten mot Backadalen skulle jag säga. Dom är väl det lag jag tycker lyckats störa oss bäst hittills, men jag var inte särskilt orolig över utgången på matchen.

Frida: Oj, det är alltid en skön känsla med tre poäng.

Tobias: Jag gillar ju grisiga uddamålssegrar så jag vill säga Burås.


Allsvenskan är målet, vad behöver vi göra för att ta oss dit?

Magnus: Först och främst behöver vi vara ödmjuka och jobba stenhårt varje match för att få ihop tillräckligt med poäng för att ta oss till ett kval. I ett eventuellt kval behöver vi bli bättre i vissa situationer på planen för att lyckas fullt ut. Vi skulle även behöva förstärka laget med någon/några spelare då både Dellan & Hilda skall iväg på resor under våren. Förhoppningsvis så finns det spelare som lockas av vårt spelsätt och vill vara med på resan mot allsvenskan.

Elias: Jag tycker vi behöver komma upp i vår högsta nivå lite oftare innan ett eventuellt kval, sen behöver vi också hitta ett sätt att ersätta Hilda och Dellan som båda varit väldigt bra under hösten, men inte är med under våren(Dellan gör sin sista match mot Lindås).

Frida: Vi behöver framförallt tuffa på. Vi behöver bli starkare, snabbare och fortsätta utvecklas.

Tobias: Göra fler mål än motståndarna i varje match.


Hur ser du på din egen påverkan till vår framgång såhär långt?

Magnus: Det är väl egentligen en fråga för någon annan att besvara. Det enda jag kan komma på är att jag står för kontinuitet och trygghet.

Elias: Jag känner mig absolut delaktig i det, men jag är en liten del i ett välfungerande kollektiv. Vi behöver allihop, spelare som tränare, prestera på en hög nivå tillsammans för att nå våran långsiktiga målsättning och det tycker jag vi har gjort hittills.

Frida: Behöver jag svara på den frågan egentligen? Jag hoppas väl att jag har någon bidragande effekt. Detta är mitt första ledaruppdrag på seniornivå och det är en stor skillnad att tala om hur man skall göra emot att gå in och göra jobbet. Så jag hoppas att jag kan utvecklas till en bra ledare under denna säsongen och att tjejerna kan tycka att jag bidragit att utveckla dem.

Tobias: Man har väl bidragit med någon %.


/ Bronsman och Green.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub