Damer Division 1

Tränarna talar ut del 1

Publicerad 2017-12-27 13:13
25398257 1755440431147468 2173303997436443183 o
Foto: Roland Carlsson
De planerar träningen innan vi kommer och larmar hallen när vi gått. Vi kände att det inte var mer än rätt att låta våra tränare sammanfatta säsongen såhär långt.

Sammanfatta säsongen såhär långt.

Magnus: Vi är givetvis extremt nöjda med resultaten under höstsäsongen även om inte vår prestation har varit optimal alla matcher. Jag tycker att vi har fått ihop gruppen på ett bra sätt vilket har gjort att vi har kunnat fokusera på innebandyn fullt ut.

Trots en strulig försäsong med extremt mycket skador och en något tunn trupp så har vi fått ihop det på ett bra sätt vilket har speglat av sig på resultaten. Våra nyförvärv har snabbt kommit in i laget och har tagit till sig vår spelidé på ett bra sätt.

Dock så överskuggas allt detta av vår kära lagkamrat Towas plötsliga bortgång som alltid kommer att var det man med sorg minns mest när man tänker tillbaka på denna höstsäsong.

Elias: En försäsong och serieinledning med mycket skador, det verkar tack och lov ha släppt nu. Men då många spelare var med förra året så har vi ett väldigt bra grundspel att falla tillbaka på.

Seriespelet har varit stabilt för oss tycker jag, vi har en hög lägstanivå och är, i mitt tycke, seriens klart bästa lag. Det är därför vi går på juluppehåll med 12 raka segrar, även om vi fortfarande kan komma upp i högsta växel oftare.

Frida: Vi startade säsongen med en del skador men har haft en grym fystränare i Tobias, som har kört rehab och fått tillbaka alla tjejerna som haft "lättare" skador.

Strax innan juluppehållet hade vi en tung period där vi tappade en wizladie till att spela innebandy med änglarna i stället. Och här ser man hur fint det är med lagsport, där man finns för varandra och tillsammans stöttar och bygger upp.

Vi är Obesegrade på hösten säsongen 17/18 och det kan man inte vara något annat än nöjd med, sen finns det givetvis matcher där vi borde kunnat ge mer.

Det handlar att hela tiden utvecklas som innebandyspelare och Lag och det tycker jag ändå att vi har gjort.

Tobias: Stabilt.


Vi har startat säsongen starkare än tidigare år. Vad har vi gjort annorlunda detta år?

Magnus: Jag skulle vilja peka på 2 anledningar till detta.

För det första har vi fått in Tobbe som har skött vår försäsong och vår fysträning under säsongen på ett exceptionellt sätt. Hans intåg har dels höjt vår kvalité på fysen samt att det har gjort att vi övriga ledare har kunnat fokusera fullt ut på innebandyn.

Den andra bidragande orsaken är att vi har haft en låg omsättning av spelare inför säsongen som har gjort att vi i ett tidigt stadium har kunnat fokusera oss på utveckling istället för att behöva nöta in vårt spelsystem.

Elias: Nu gör jag ju bara mitt andra år som tränare på seniornivå, men om jag jämför med förra året så har vi inte alls haft samma spelaromsättning. Att dom mest vitala delarna i vårt spel funkat bra är väl den största skillnaden, vilket jag tror beror på just kontinuiteten.

Frida: Oj, Svårt för mig att säga som inte var med förra året. Man kom då ner från ett Div1 spel till Div2 och kanske fanns en känsla I laget att det skulle gå lättare det året än vad det gjorde.

I år har vi som sagt haft lite skador och vägen har inte varit enkel, där tror jag att vår styrka ligger i år. Vi har blivit ett Lag som tillsammans kan leverera oavsett vilka konstellationer vi behöver sätta ihop.

Tobias: Vet ju inte hur det såg ut riktigt förra säsongen men jag tror tjejerna är mer taggade i år då man missade uppflyttning förra året.


Vad har överraskat mest positivt och negativt såhär långt?

Magnus: En positiv överraskning är hur våra yngsta spelare (Amanda, Olivia & Lina) så snabbt har kommit in i seniorspel och redan nu har bidragit till vår magiska höst. Jag trodde personligen att det skulle ta lite längre tid men är givetvis glad att jag hade fel.

Rent spelmässigt tycker jag inte det finns något direkt att vara negativ över.

Elias: Jag väljer att se till hela serien, och då tycker jag det är jättekul att se att massa 01or får chansen och gör bra ifrån sig på olika håll. 3 stycken hos oss, men framförallt Ale, Backadalen, Lerum & Pixbo förlitar sig av olika anledningar mycket på unga spelare, vilket är jättekul o se!

Negativt överraskad har jag väl framförallt blivit av Lindås. Man har värvat väldigt mycket spelare och jag såg verkligen framemot att känna samma adrenalinpåslag som under förra årets toppmöten, men så var inte riktigt känslan under höstens match mot dom. Jag tror, med det sagt, att Lindås ändå kommer att fixa en kvalplats.

Frida: Positivt har ändå varit att vi som lag kört på men långa pass, vi har kört löpning sent på kvällarna men vi gör det tillsammans.

Negativt, det är ett ord som jag inte skulle vilja att använda men visst finns det alltid saker man behöver förbättra och träna på. Men detta ser jag som positivt att man fortsätter utvecklas och förbättras som innebandy spelare men framför allt människa.

Tobias: Det mest positiva är väl poängskörden så här långt, kan väl inte säga något negativt pga just den heller.


/ Bronsman och Green

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub