Damer Division 1
Pibs vs kungalv 190119

Sofia Ericson klar för Wizladies!

Publicerad 2018-05-15 22:31
Sofia ericson
Foto: David Asserfors
Dags att presentera tredje nyförvärvet för damerna, Sofia Ericson, som även hon ansluter från Pixbo. Sofia började sin karriär i Lindås, men har spenderat de tre senaste säsongerna i Pixbo där hon likt Sara Olsson och Emma Altbrink som vi tidigare presenterat, spelat i Allsvenskan den gångna säsongen. På meritlistan finns utöver det spel på Innebandyfesten och JAS-silver. Vi är givetvis jätteglada att Sofia spelar i Partille framöver.

Du har ju tidigare representerat både Lindås och Pixbo, vad gjorde att valet föll på Partille till kommande säsong och vad har du för bild av laget? Jag gillar innebandy som är offensiv och har högt tempo med mycket passningsspel, något jag har förstått att laget är duktiga på. Detta är en anledning till att jag har valt Partille. Dessutom verkar det bli en spännande satsning inför nästa säsong, något jag ser fram emot att vara en del av.

För de som har mindre bra koll, hur skulle du beskriva dig själv, som spelare och som person? Jag är en snart 20 årig tjej som just nu jobbar på Volvo. Jag är glad, ambitiös och målmedveten. På plan är jag en spelare med god spelförståelse som jobbar hårt för laget. För mig är det lika viktigt att ha kul både på och utanför plan.

Slutligen, vad är dina förväntningar på kommande säsong? Jag ser fram emot nästa säsong. Det ska bli kul att bli en del av laget och utvecklas mer i mitt innebandyspel. Att ha målet upp till Allsvenskan känns väldigt motiverande och jag hoppas och tror att det ska gå hela vägen denna gång.

Huvudtränare Elias Johannesson om lagets senaste nyförvärv - "Sofia är en hårt jobbande spelare och en duktig passningsspelare som blir ett bra tillskott till truppen. Hon ökar konkurrensen och är ett alternativ på både back- och centerplats, även om vi primärt kommer använda henne som back".

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub