Damer Division 1

Seger mot Lindås

Publicerad 2018-01-19 09:20
26677831 1787802734577904 2268010324149296854 o
Foto: Roland Carlsson. Johanna Andersson gör 1-1 efter pass från Felicia Andersson.
Det blev en målsnål match ute i Salming Arena i söndags. Mycket tack vare två storspelande målvakter. För dig som inte var på plats så bad vi Wizladies lagkapten Johanna Andersson berätta mer om matchen.

Sammanfatta matchen för de som inte kunde vara på plats.

- Det var helt klart Lindås som startade matchen bäst med bra fart under fötterna medans vi låg steget efter. Lindås har några bra chanser och får in ledningsmålet ganska tidigt i matchen. Inför andra perioden taggar vi till ordentligt och jag tycker att det är en helt annan inställning och ett högre tempo från vår sida. Detta gör att vi får igång spelet bättre och har bollen i större delen av andra perioden vilket resulterar i att vi kvitterar och sedan även får in 2-1 precis innan paus. I tredje perioden får vi två boxplay som vi klarar av bra utan att släppa något bakåt och vi fortsätter spela bra vilket resulterar i att vi vinner matchen med 2-1.


Vad är det som gör att Wizladies tar tre poäng från ett ändå välspelande Lindås?

- Vår starka andraperiod där vi visar bra inställning och vinner betydligt fler närkamper än i första perioden. Och att vi lyckas göra 2-1 precis innan paus är psykiskt tungt för Lindås som ändå har spelat bra. Men även vår inställning i tredje där vi verkligen visar att vi vill vinna matchen!


Hur går dina tankar kring resten av säsongen och ett kval till allsvenskan?

- Man vet aldrig hur det går i denna serie då de flesta lag verkar kunna slå varandra men vi kommer fortsätta att fokusera framåt och utveckla vårt spel för att förbereda oss för ett kval. Det är kul att säsongen har dragit igång igen och det ska bli spännande att se hur detta slutar.


Nästa match spelas nu på söndag i Partille Arena kl 15:00. Då kommer IBK Göteborg på besök.

/Bronsman och Green

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub