Damer Division 1
Pibs vs kungalv 190119

Publikfest när Wizladies gick vidare

Publicerad 2018-03-26 08:41
Wiz playoff 1
Foto: Roland Carlsson.
Igår tog sig Wizladies vidare till play off 2 efter att ha slagit ut Fristad GoIF med 14-7 (6-2 och 8-5). Nu väntar Hovslätt den 2 april i Jönköping.

Med 585 personer på läktarn blev det en publikfest i Partille Arena igår. Inför matchen ledde Wizladies med 6-2 vilket gjorde att Fristad hade allt att vinna jämfört med när de kom till returen förra säsongen. Trots det blev det en avvaktande inledning på matchen där varken Wizladies eller Fristad fick greppet om matchen. Först efter 14:51 gör Wizladies 1-0 efter ett sarguppspel från Anna Ragnerius ner till Anna Alö som förlänger bakom Fristads mål till Camilla Molander. Molander driver tillbaka bakom kasse och lägger passningen till Anna Ragnerius som står helt ren på bortre stolpen. Först perioden slutar 1-0.

Till andra perioden kommer Wizladies in för sent till periodens start och inleder därför med numerärt underläge. Detta bjuder in Fristad i matchen och efter 22 sekunder är matchen kvitterad efter mål från Moa Gregorsson. Fristad får energi av kvitteringen och för matchen under första halvan av perioden utan att få någon utdelning. Efter ett misslyckat PP från deras håll i mitten av perioden tar Wizladies över mer och mer och efter 15:50 tar man åter igen ledningen genom Anna Ragnerius assisterad av Camilla Molander. Kort därefter spelar Sandra Elofsson fram Moa Svan som står fri i höga slott och kan dryga ut till 3-1. Med 1:43 kvar av perioden får Fristad frislag i offensivt hörn och spelar loss med en variant som gör det enkelt för Julia Larsson att reducera till 3-2 för gästerna.

Tredje perioden bjuder på målfest! Först gör Camilla Molander 4-2 på passning från Anna Ragnerius. I samband med den så åker Fristad på en utvisning för hårt spel. Wizladies lyckas inte komma till något farligt läge i PP utan åker istället på ett bakåt mål av den nyss utvisade Anna Asplund strax efter. 08:36 får Fristad PP och tar vara på detta genom att göra 4-4 genom Julia Larsson. Dryga minuten senare gör Anna Alö 5-4 för Wizladies på passning från Anna Ragnerius. Anna Alö står även för 6-4. Fristad reducerar sedan genom ett snyggt avslut utifrån från Sara Claessons klubba som följs av ytterligare ett mål av Anna Alö, åter igen framspelad av Anna Ragnerius. Avslutningsvis gör Josefin Wallin 8-5 på passning från Felicia Andersson.

Som vanligt storspelar även Cecilia Gullme i Wizladies mål.

Nu väntar play off 2 och spel mot Hovslätts IK. Först matchen spelas måndagen den 2 april (annandag påsk) i Idrottshuset D-hall i Jönköping. Hemmareturen spelas helgen 7-8april.


Tack till Flickor 04 som satt sargvakter, Kai Lingheimer som var speaker, Nicklas Ohldin och Karin Nystås som satt i sekretariatet, Per Andersén som skötte entrén mm, Roland Carlsson som var fotograf, matchvärden John Scott's Partille och såklart alla som var där och hejade på lagen!


/ Bronsman och Green


Nyheter via RSS
Levererat av MyClub