Herrar Division 1

Tre sköna poäng i en nervig premiär för FBC Partille!

Publicerad 2017-09-25 17:52
Mm
När 60 minuter var spelade visade siffrorna 10-6 i Partilles favör. Siffror som inte riktigt visar spänningen och nerven i denna premiärmatch. Läs vidare för att ta del av matchreferatet och Trollkarlstugget, det nya inslaget för säsongen.

Det är ett nytt Partille som tar sig an div 1 i år jämfört med tidigare år. Ett lag med ett helt annat fokus, en mindre tajtare grupp där försäsongen handlat mycket om att bygga upp gemenskap och viljan att offra sig för varandra. Därför känns en premiärseger som denna extra skön. Spelet klaffade inte riktigt, misstagen som vi pratat om att inte göra görs ändå men än dock står vi där som segrare efter 60 minuter. #Vamos

Om Partille är ett nytt lag blir det svårare att hitta ord för IBF Göteborg. Sportchefen Martin Björklunds gamla lag har hämtat hem Håkan Krafft (Herransvarig) och Björklunds gamle vapendragare Peter Jakobsson. Tillsammans har dom lyckats skrapa ihop en stomme spelare där majoriteten kommer från Pixbo och just Partille. Att den gamle storbacken Jakobsson satt sin prägel på Göteborg var tydligt. Det här är ett lag som inte kommer föra matcherna, det handlar om snabba och effektiva kontringar, något som inte minst visade sig i premiären.

Matchen började precis enligt förväntan, med ett Partille som tog tag i taktpinnen. Dom farliga kontringarna lät dock inte vänta på sig och redan efter dryga minuten ville släkten visa sig värst när Göteborg utnyttjade ett misstag och snyggt kontrade in 0-1 via Alex Matsson. Glädjen blev dock kortvarig, knappa havminuten senare vispade nyförvärvet Tobias Melkersson till och det var kvitterat. Fem minuter senare visade Jacob Grauers varför Fritz gjort helt rätt i att lyfta upp honom i banan. 2-1 var ett faktum.

I periodpausen diskuterades vikten av att minimera misstagen, framför allt farliga bolltap på offensiv planhalva. Lite oriniskt, för knappt hann perioden börja innan Göteborg både kvitterat och tagit ledningen, otroligt kylig straff by the way. Innan halva den andra perioden hade spelats hade Göteborg gjort både 2-4 och 2-5 innan Fritz fick nog och tog en time-out. Noterbart var att alla dessa mål var frukten av bolltapp och snabba spelvändningar. I det här skedet av matchen imponerar verkligen Göteborg genom att spela ett stabilt försvarspel och hugga på varenda liten kontringsmöjlighet. Vad som kanske inte imponerade lika mycket var humöret för Göteborgarna under den andra halvan av matchen. Som en skänk från ovan drar Göterborg på sig inte bara en utan två tvåor vilket staffade sig just två gånger om och helt plötsligt var det match igen. Bara att tacka och ta emot.

Den tredje perioden börjar på bästa sätt för Partille när André Landin snyggt trycker dit 5-5. Här är känslan att Partille nog kommer ta över mer och mer och ro hem det här. Men släkten ville annat igen, Kalle Bylund är klinisk när han bli fri på en kontring och smäcker upp den i borte kryss, hans andra för dagen. Kul att se Kalle måla igen, om än för fel lag. Klockan tickar på och med ungefär 11 minuter kvar av matchen tar Göteborg ännu en onödig utvisning. Visserligen reder man ut den på att bra sett, märks så väl att Jake har implementerat bollhållande i Göteborgs boxplay. Men 2 minuters numerärt underläge sätter sina spår och bara sekundrarna efter man blir fulltagligt så gör glödhete Mackan Magnemyr sitt tredje mål för dagen och kvitterar. Känslan är åter go och förhoppningarna om 3 poäng väcks till liv igen. Men det dröjer ända till den 18 minuten innan Jacob Grauers ger Partille ledningen igen. Att Grauers har ett dragskott att passa sig för vet nog dom flesta, men när han nyttjar sitt direktskott är han livsfarlig och det lär knappast vara första eller sista gången som Sportchef Björklund kommer heja fram direktskott från sin gamla radarpartner. Minuten senare punkterar Magnemyr matchen med sitt fjärde (!!!) för dagen i tom kasse efter ett finfint utkast från nya målisen Eric Norberg. Kort därefter gör Grauers sitt tredje för dagen, även han fint assisterad av Eric Norberg. Med ca 10 serkunder kvar kommer så matchens behållning när Jacob Holm, helt på egen hand, gör bort halva Göteborg och retfult lyfter bollen över målvakten. En kandidat till årets mål får sätta punkt för både match och referat. 10-6 till Partille! Vamos Wizards!

Who is hot:

  1. Marcus Magnemyr – varit på semester, inleder på bänken. Kommer in och är fullkomligt stekhet. 4 mål med bud på flera.
  2. Jacob Grauers – Tillbaka där han hör hemma. Från sin forwardsplats dunkade han in tre baljor. En Grauers som varierar sina bågningar/dragskott med direktskott kommer bli grymt svår att stoppa.
  3. Lagmoralen – underläge 0-1, 2-3, 2-4, 2-5, 5-6 men vinst 10-6
  4. IBF Göteborg – ett lag som kommer bli en svår nöt för många att knäcka. Tänk då att det är ett lag som knappt lärt känna varandra.

Who is not:

  1. Naivt spel – tappa boll i fel lägen och bjuda på kontringar är inte en vinnande melodi.
  2. Att tappa humöret och gnälla på domaren är det inte heller.

Eftar varje match kör vi i år det nya konceptet Trollkarlstugget, där någon spelare eller ledare får svara på några korta frågor. Först ut blir ingen mindre än matchhjälten Marcus Magnemyr!

Du börjar på bänken, men kommer in och fullkomligt glöder med 4 baljor. Vad hände där? Har varit på semester i Italien så jag har missat veckans träningar så helt förståeligt att man fick börja på bänken. Direkt när jag fick chansen så kom jag fort in i matchen och bollarna började trilla in, skön start på säsongen.

Vad tyckte du om matchen? Tycker matchen inleder ganska trött, IBF vill dra ner på tempot och straffa oss vid våra misstag. Under period 1 och 2 står matchen och väger men i tredje lägger vi in en högre växel och drar ifrån.

Vad säger du om motståndarna Göteborg? Ungt och kaxigt lag som kan vara jobbiga att möta om de går in med rätt inställning.

Du åkte på en 2: a i slutet av matchen. Varför? Ingen aning, deras "lagkapten" ville kramas lite och då fick man gå och sätta sig.

Slutligen, Partille har en betydligt mindre och mindre namnkunnig trupp i år. Dina tankar kring det? I början kändes de sådär med så liten trupp, men efter några veckor blev jag mer och mer positiv till det. Alla kommer behöva producera och ta för sig, ska vi nå topp 4 så måste att dra åt samma håll.

Partille Innebandy tackar Mackan för svaren och gratulerar laget till den härliga premiärsegern. På söndag klockan 18.00 spelas nästa match mot seriefavoriten FBC Lerum borta i Rydsbergshallen. Nästa hemmamatch är internderbyt mot Partille IBS söndagen den 8 oktober kl. 15.00, vi ses väl då?

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub