Img 1043

Torsk mot Mölndal!

Publicerad 2017-11-24 12:56
23632752 1726424187382426 8535572025507715748 o
Tredje matchen på NHL-veckan blev tyvärr en förlust och Partille lämnar denna vecka med 3 av 9 möjliga poäng och en del att fundera kring. Trots en fin första period kunde Mölndal gå ifrån i mittperioden och till slut vinna komfortabelt med 4-6. Läs vidare för ett kortare matchref och Trollkarlstugg med Patrik Freter.

I den första perioden började Mölndal fröjdigt och tog också ledningen efter knappt fem minuter. Men restan av perioden kontrollerar Partille. Man reducerar och kvitterar genom Patrik Freter med assist av Sam Falkenholt. Kanske borde perioden slutat i en större ledning för Partillekillarna.

Känslan efter den första perioden var att Partille hade kontroll på detta och att Mölndal spelade väl passivt. En känsla som försvann väldigt snabbt i början av den andra perioden. Trots att Partille startade på samma sätt som avslutade den första perioden så kvitterar Mölndal efter fyra minuter när Partille slarvar i försvaret. Resterande del av den andra perioden är ingen höjdare och Mölndal kan ta ledningen två gånger om.

Inför den tredje är fokus inställt på lite mer vilja och tålamod i det egna spelet. Att inte göra om misstaget man gjorde inför tredje mot Floda. Tyvärr utökar Mölndal sin ledning omgående i den tredje perioden och matchen känns då avgjord. Partille reser sig något och matchen slutar 4-6 efter att poängkungen André Landin målat två gånger om.

Nu gäller det för Partille att samla krafterna och hitta tillbaka till det fina spel som startade säsongen så förtjänstfullt. På söndag är det ännu en hemmamatch när Sisjön kommer på besök. Ett Sisjön med många namnkunniga spelare där gamle Partillespelaren Moses Sowe sticker ut som den klart mest lysande profilen.

I Trollkarlstugget denna vecka får vi höra vad nye Patrik Freter har att säga om matchen mot Mölndal.

Tjena Patrik, trots en övertgande första period blev det till slut förlust mot Mölndal. Hur kunde det bli så?

- Första perioden kändes bra, tyckte vi kunde haft ledningen med 2-3 mål till egentligen. Andra och tredje perioden är väl inte några av våra bästa perioder, spelar nästan som vi redan vunnit matchen tills vi får in vårt tredje mål och då vaknar vi igen. Gäller att hålla fokus hela matcherna.

Efter en finfin försäsong har det gått lite tyngre för din del. Men mot Mölndal blev det två kassar. Har det lossnat nu?

- Får hoppas att det har lossnat nu, känns bättre och bättre hela tiden både på träning och på match. Känner mig mer trygg i mitt egna spel nu och har kommit in i det högre tempot bättre nu jämfört med dom första matcherna.

Hur känns det annars att ha tagit klivet upp en serie? Vad är skillnaden?

- Kul med en ny utmaningen. Största skillnaden är tempot och att man har mycket mindre tid med bollen. Sen att man spelar med och emot bättre spelare än va man är van vid gör stor skillnad.

NHL-veckan slutade med enbart en en seger och två förluster. Hur har ni gjort i veckan för att vända denna trend?

- Vi tar med oss det som var bra från matcherna sen släppa det dåliga. Sen har vi kört på som vanligt och jobbat med att få gruppen ännu tajtare. Annars är det bara att köra på som vanligt.

VI tackar Patrik för svaren och ser fram emot söndagens match. 15.00 i Arenan är det som gäller.

Md fbc partille p transparent 400x400