Herrar Allsvenskan
Img 1043

Stortalang klar för två år!

Publicerad 2018-06-01 19:47
Sixtenekman
Sixten Ljungklint-Ekman är en 17-årig kille med rötterna i Utbynäs men som utvecklats hos oss de tre senaste åren och är numera en mycket lovande spelare som redan förra säsongen fick känna på några få matcher i Division 1. Vi är väldigt glada att Sixten ser sin framtid hos oss och signat på för två säsonger för FBC Partille. Vi tog oss såklart ett snack med Sixten!

Välkommen upp i A-lagstruppen. Hur känns det? Det känns bra! Lite nervöst bara, även om jag går upp för att utvecklas krävs såklart vissa prestationer ändå.

Kan du berätta lite för Wizardsfansen vem Sixten är som person och spelare? Det som skiljer mig från många andra spelare är nog att jag aldrig ger upp. Jag spelade i utbynäs som ung och därför har jag vant mig vid att slå ur underläge. Utanför planen studerar jag på Hvitfeldtska gymnasiet, första året. Ser mig själv som en lugn person.

Vad har du för mål med din innebandy? Målet är väl alltid att ta sig så långt som möjligt. Det är skönt att jag har fått möjligheten att koncentrera mig på att verkligen utvecklas istället för att behöva prestera hela tiden. Är övertygad om att det kommer gynna mig i längden.

Vad är din känsla om den satsning som klubben gör på laget under nästa säsong? Det är alltid bra att satsa på unga spelare. I Partille har man extra goda möjligheter eftersom det finns så mycket talanger i de yngre grupperna. Det finns mycket potential i satsningen men vi får så klart vänta och se hur det går.

Om du skulle lyfta fram någon av de äldre spelarna son du ser upp till vem skulle det i så fall bli? Alla seniorer är såklart skickliga, annars skulle de inte platsa. Svårt att välja någon specifik eftersom alla har egenskaper som man eftersträvar.

Välkommen! Tackar!


Md fbc partille p transparent 400x400
Md lokalpressen logga
Md nordic wellness
Md unihoc
Md logoinnebandykungenfa rg1medytterkontur
Md bmw logo
Md 140610 stiftelsen dunross
Md csm varsego rgb 14b088fd93
Md sk rmavbild 2015 05 16 kl. 19.13.34
Md grasrotenbanner 250x120
GLÖM INTE "GRÄSROTEN" STÖD PIBS, TACK!
Md novon el logga
Md img 5636
Md 1630072790746 amhult bygg och kakel logga final faktura
Md download
Md img 6680
Md bildit
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub