Herrar Division 1

På söndag smäller det och Partilles herrar har premiär i div 1 västra Götaland, denna gång under FBC Partille.

Publicerad 2017-09-22 18:16
Fritz2
Det är grannarna från väster, inga mindre än IBF Göteborg, som kommer på besök till Partille Arena. Göteborg har under flera år spelat i Allsvenskan men åkte ur med dunder och brak förra säsongen. I år ställer man upp med ett i princip helt nytt och ihopvärvat lag under ledning av rutinerade legendaren Peter Jakobsson. Vi tog oss ett snack med Trollkarlarnas huvudtränare Fredrik "Fritz" Svensson inför matchen.

God dagens Fritz, hur är känslorna inför seriepremiären? Känslan för söndagens match är god. Känns som att truppen och rollerna tagit några extra kliv senaste två veckorna. Att dessutom få möta IBF med många gamla bekantskaper ska bli kul.

Det har varit en del rykten och skriverier om Partilles herrar och det verkar inte vara så många som tror på oss. Vad har hänt kring laget och hur upplever du situationen? Nä, men då är allt som det ska. Vi har ju tappat ett gäng spelare och inte ersatt alla så det är klart att vi spelare för spelare inte är på samma nivå. Sen vad som skriva och sägs är inte för mig särskilt intressant då de som oftast uttalar sig inte är särskilt insatta. Jag upplever situationen som att vi helt klart kommer få slita för att nå ett eventuellt kval, men det kan vara vettigt. Det som skett är ju att det var en jobbig situation där vi tog in tre gubbar i november som gjorde att när alla var tillbaka från skador så fick en del stå tillbaka som kanske egentligt hade räknat med spel vilket påverkade deras beslut om att lämna efter förra säsongen.

På söndag ställs vi mot ett helt nytt Göteborg i premiären, ett lag ni spelade oavgjort mot i en träningsmatch för ett par veckor sedan. Vad förväntar du dig av matchen? Jag förväntar mig en bra match mellan två jämna lag där jag hopas vi drar det längsta strået och vinner matchen. Hur de ser ut spelar mindre roll!

Det finns en hel del nya namn i truppen men även ett par gamla rävar. Om du får lyfta fram tre stycken spelare som du tror kommer utmärka sig lite extra i premiären, vilka skulle det bli? Svårt. Jag ser det mer som ett lag än jag gjort innan då det ofta varit ett par gubbar som stuckit ut och kunnat avgöra matcher på egen hand. Men jag tror Sam Falkenholt kan bli en joker för oss. Tobias Melkersson kommer bli enormt viktig för oss denna säsongen. Sen tror jag Jacob Holm kommer uträtta väldigt mkt mer än han gjort innan då rollen han får i år är mer vad han behöver än han haft innan.

Slutligen, hur går det i matchen? 5-4, Pontus Hallberg avgör!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub